SOCIAAL CIRCUS

Artistieke projecten

 

De gevleugelde ruiters (steltengroep)

De gevleugelde ruiters is een steltengroep met jongeren uit alle buurten en wijken van Leuven. Zowel kinderen van de wekelijkse evenwicht les als kinderen uit de kinderwerking van Fabota maken deel uit van dit sociaal artistiek project.

In het voorjaar van 2014 namen we deel aan het Pepernoot muziekfestival voor kinderen en ging dit groepje, versterkt met muzikanten en enkele volwassen steltenlopers optreden in Dilbeek, Diest en Leuven.

Ook bij de intrede van de Koning en koningin dit jaar liepen ze mee in een grote circusparade.

Meer info over de gevleugelde ruiters vind je hier.


Circus Atobaf

atobaf 1
atobaf 2
atobaf 3
atobaf 4

Circus Atobaf bestaat uit een 12-tal kinderen van Fabota, de kinderwerking van vzw Buurtwerk het Lampeke. Voor deze kinderen, die vaak uit een maatschappelijk kwetsbare situatie komen, is het niet steeds evident om aan circus te participeren. Toch bestaat deze circusgroep al een aantal jaren (met succes!) en krijgen ze elke vrijdag een uur circusles in hun eigen circuszaaltje op Fabota. In deze lessen wordt een uitgebreid aanbod van circustechnieken voorgeschoteld door één van onze lesgevers en werken we zowel aan sociale, creatieve als technische vaardigheden. Een aangename groepssfeer, groepsgevoel en persoonlijkheidsontwikkeling zijn hier van groot belang.

Een verdere stap in dit proces is een artistiek platform aanbieden en laagdrempelig optreedkansen creëren om hun capaciteiten aan het publiek te tonen. In praktijk gaat het hier om een circuskampje dat 1 à 2 keer per jaar voor deze groep georganiseerd wordt, en waar we werken aan een toonmoment/showtje. Dit showtje wordt dan verder in de wekelijkse lessen gerepeteerd. Dan proberen we in een zo veilig mogelijke sfeer dit eindproduct te tonen op evenementen in het Leuvense, zodat de kinderen genieten van hetgeen ze aan het publiek tonen. In het verleden heeft circus Atobaf al van zich laten zien en horen op buurt- en schoolfeesten. In 2012 waren ze zelfs in Leuven in scène te zien, waar ze voor een talrijk publiek fantastisch hebben opgetreden.

Voor foto’s en verhalen kan je hier terecht.

 

Voor meer info, contacteer info@cirkusinbeweging.be