VAKANTIESTAGES

 

Tijdens de schoolvakanties organiseert Cirkus in Beweging originele vakantiestages. Een week lang word je ondergedompeld in de knotsgekke wereld van circus, parkour en percussie : jongleren, eenwieleren, koorddansen, op een bal lopen, aan de trapeze hangen… Elke stage heeft ook een specifiek thema : crea, muziek, recyclage, acrobatie, parkour, breakdance, …

 

Overzicht


Kerstvakantie 2020: inschrijven kan vanaf maandag 9 november 2020 om 10u.
Krokus-, paas- en zomervakantie 2021: vanaf maandag 18 januari 2021 om 10u. 

Familiecircus aan zee = 2-jaarlijks
Volgende FamilieCircusKamp gaat door van 16 tot 20 augustus 2021.
De vakantie gaat door in verblijf http://www.jeugdverblijfcentrumduinenzee.be 

De hoofdlesgever/coördinator van deze stage is Isabel Van Maele, die al meer dan 20 jaar lesgeeft bij Cirkus in Beweging.

Het is de bedoeling om circusactiviteiten te plannen waar het hele gezin samen aan deelneemt. Maar er zullen ook vrije momenten zijn.

Invulling hangt af van het aantal inschrijvingen en de leeftijden. Het zou dus ook kunnen dat er workshops zijn per leeftijdsgroep.


Inschrijvingen doe je via de inschrijfmodule of via de groene knoppen ‘inschrijven’ hieronder, zodra het aanbod gepland is.
Onderaan deze pagina vind je een beknopte beschrijving per thema.

De vakantiestages staan gegroepeerd per thema.
Als je niet vindt wat je zoekt, klik verder door (en scrol eventueel naar boven)

Meer informatie over de inschrijvingen vind je hier.

Heb je nog vragen? Onder dit overzicht vind je antwoorden op enkele vaak voorkomende vragen. Nog niet duidelijk? Stuur dan een mail naar info@cirkusinbeweging.be (of bel 016 60 32 63).


Opvang: er is telkens opvang 30’ voor en na.


Aanbod Vakantiestages


Bij inschrijving ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. Deze kan je hier vinden.


I.v.m. de leeftijden:
Onze vakantiestages voor 6-12 jaar (of 6-9 jaar) zijn voor kinderen van de lagere school.
Voor de zomerstages vragen we dat de kinderen het 1ste leerjaar achter de rug hebben.
Uitzonderingen worden enkel gemaakt wanneer kleuters uit de 3de kleuterklas meekomen met oudere broer of zus.

Kleuter-vakantiestages:
= voor kleuters die in de 3de kleuterklas zitten (paasvakantie) of voor zij die de 3de kleuterklas achter de rug hebben (zomer).
Uitzonderingen worden enkel gemaakt wanneer kleuters uit de 2de kleuterklas meekomen met oudere broer of zus uit 3de kl.kl.

Dit jaar hebben we wel 1 vakantiestage voor kinderen van 4 tot 8 jaar (Circus, crea & yoga) = 2de, 3de kleuterklas of 1ste, 2de leerjaar achter de rug


Circus & Breakdance: 6-12 jaar – Klik door op ‘Circus & een gastdiscipline’ hierboven

Tijdens deze vakantiestage werken we samen met een echte topbreakdancer. We laten jullie proeven van de verschillende circustechnieken, afgewisseld met breakdance-sessies.  Haal je beste ‘moves’ boven en kom mee doen!

Parkour: 6-9 jaar of 10-14 jaar of 13+  Klik door op ‘Parkour‘ hierboven

We stellen onze Parkourhal open om onder begeleiding van enkele ervaren lesgevers de coolste parkourtrucs te leren. Underbar, cats en Kong klinken misschien op dit moment nog wat onwennig, maar na een weekje voeren jullie deze technieken vlekkeloos uit. Met de 13+’ers gaan we uiteraard een hele stap verder.

Circus & Parkour: 6-12 jaar  Klik door op ‘Parkour‘ hierboven

Jullie worden ondergedompeld in de wondere wereld van het circus. Afgewisseld met de stoere tricks van parkour, kan dit niet anders dan vonken geven. Van jongleren tot een coole Kong, alles zal jullie uitgebreid aangeleerd, getoond, uitgelegd worden tot de twee werelden geen enkel geheim meer hebben voor jullie.

KleuterCircus: 3de kleuterklas  – Klik door op ‘KleuterCircus‘ hierboven

Ook de kleuters worden ondergedompeld in de wondere wereld van het circus. De hele week lang worden ze elke dag al spelend, lerend, jonglerend, lachend, springend, … omgevormd tot echte circusartiesten in spe.

Circus, Crea & Yoga: 6-12 jaar of 4-8 jaar – Klik door op ‘Circus & een gastdiscipline’ of ‘Kleutercircus’ hierboven

Kameel, neerwaartse hond, adelaar. Tijdens dit kampje gaan we niet naar de Zoo, maar leren we jullie enkele bekende yoga-oefeningen. Afgewisseld met het circus zorgen we dat jullie mantra’s in evenwicht blijven en dat jullie daarbovenop ook nog eens een leuke tijd beleven ook. De circustrucs worden afgewisseld met crea en yoga, aangeboden door vzw Kreakatau.

G-Circus: 12+ of 6-12 jaar  – Klik door op ‘Mensen met een beperking‘ hierboven

Met een grote glimlach circussen wij met mensen met een beperking, want in het circus is immers niets juist of fout en kan iedereen wel iets leren. We nodigen jongeren (12+) en kinderen (6-12 jaar) met een licht tot matige mentale en/of fysieke beperking uit om te komen circussen, spelen en knutselen. Contacteer ons gerust voor al je vragen. Onze ervaren begeleiders staan voor je klaar. Het aanbod wordt bepaald op maat van de mensen die zich hebben ingeschreven. Indien nodig kan 1-op-1 begeleiding voorzien worden.

Circus Boskamp: 6-12 jaar  – Klik door op ‘Circus in de natuur’ hierboven

De One Chicken Farm biedt met z’n 2 kippen, een prachtig gerenoveerde circusschuur en een bosrijke omgeving de ideale locatie voor alle creatieve uitbundige speelvogels en ravotters. Kampen bouwen, dennenappels jongleren, bomen klimmen, op takken balanceren, grote bosspelen, een heuse circusshow, … Dit is nog maar een greep uit wat je te beleven staat tijdens ons CircusBosKamp te Lovenjoel.

Parkour & Skaten: 8-15 jaar – Klik door op ‘Circus & een gastdiscipline’ hierboven

Samen met VZWeetje organiseren we deze nieuwe formule. Doorheen de dag sta je op je skateboard en leer je vette tricks. Daarbovenop zwier en spring je ook nog eens van hier naar daar in onze parkourhal! Misschien bewijzen jullie aan het einde van de week wel dat deze twee disciplines zomaar te combineren zijn? We starten en stoppen elke dag in Hal 5, maar we trekken er ook op uit in de omgeving: Stelplaats, Blauwputplein, …

Circus Wonderweek: 6-12 jaar – Klik door op ‘Circustheater‘ hierboven

Je hoeft echt geen drama-queen of theatrale magiër te zijn om aan deze zomerstage deel te nemen. We doen ons best om jullie tijdens deze week als echte circus-acteurs te laten ontpoppen. Vrijdagnamiddag kunnen ouders & sympathisanten komen kijken naar de circustheatervoorstelling door de deelnemers. Dit alles zal worden afgewisseld met het spelen van typische circus-opwarmingsspelen.

Parkour & Urban Acro: 12+    Klik door op ‘Parkour‘ hierboven

Tijdens deze week worden jullie ondergedompeld in de wondere wereld van Parkour, afgewisseld met spectaculaire acrobaten disciplines. Dit kan niet anders dan vonken geven! Van handstand tot salto, van Chinese mast tot slackline … alles zal jullie uitgebreid aangeleerd, getoond, uitgelegd worden tot de twee werelden geen enkel geheim meer hebben voor jullie.


Opvang: er is telkens opvang 30’ voor en na; van 9u tot 16u30 dus (of tot 12u30 voor voormiddag-kampjes).


Parkour & Vlogging (zomer 2019)

Voor het vlogging-gedeelte werken we samen met de Leuvense jongerenorganisatie JAIZ.

Vloggen is zoiets als een blog maken met video.

Omdat Parkour heel intensief is, is een combinatie met vlogging interessant, omdat de jongeren dan ook een fysiek rustige activiteit hebben én omdat je dan op het eind van je stage meteen een video-verslag hebt.


EXTERNE STAGES

Cirkus in Beweging levert ook docenten aan andere organisaties, voor één of meerdere dagen.
Voor meer informatie dient u rechtstreeks met hen contact op te nemen.

Hieronder kan u doorklikken naar het aanbod van enkele bevriende organisaties.

Kreakatau (crea, yoga en circuskamp)
Koning Kevin   Link naar algemene info over Koning Kevin vakantiekampjes
vzw Sporty, Kessel-Lo (sport en circuskamp) : 12-16 februari 2018: Stage Parkour & Sport voor 9-12 jaar en 10-16 jaar in Hal 5 (2 groepen van halve dag)   

CC Westrand, Dilbeek (circuskamp)
GC De Boesdaalhoeve, Siint-Genesius-Rode (circuskamp)
GC Lijsterbes, Kraainem (circuskamp)
GC De Moelie, Linkebeek (circuskamp)
Cultuurdienst Kortenberg (circuskamp)


EXTERNE STAGES

Wil je zelf een circuskamp of stage organiseren en wil je graag samenwerken?
Voor meer info: klik HIER.

 

Voor meer info, contacteer info@cirkusinbeweging.be