VAKANTIESTAGES

 

Tijdens de schoolvakanties organiseert Cirkus in Beweging originele vakantiestages. Een week lang word je ondergedompeld in de knotsgekke wereld van circus, parkour en percussie : jongleren, eenwieleren, koorddansen, op een bal lopen, aan de trapeze hangen… Elke stage heeft ook een specifiek thema : crea, muziek, recyclage, acrobatie, parkour, breakdance, …

 

Overzicht

 

Met het kansentarief van de UiTPAS kan een korting van 80% in rekening gebracht worden, bij het inschrijven voor vakantiestages. Geef hiertoe je UiTPAS nummer als opmerking mee met de inschrijving.


Inschrijvingen doe je via de inschrijfmodule of via de groene knoppen ‘inschrijven’ hieronder. Onderaan deze pagina vind je een beknopte beschrijving per thema.

De vakantiestages staan gegroepeerd per thema.
Als er in één thema meerdere stages zijn, zie je de details door door te klikken ‘Inschrijven’.

Meer informatie over de inschrijvingen vind je hier.


Heb je nog vragen? Hier vind je antwoorden op enkele vaak voorkomende vragen. Nog niet duidelijk? Stuur dan een mail naar lukas@cirkusinbeweging.be (of bel 016 60 32 63).


Opvang: er is telkens opvang 30’ voor en na; van 9u tot 16u30 dus (of tot 12u30 voor voormiddag-kampjes).


Aanbod Vakantiestages: zie hieronder.

Voor krokus-, paas- en zomervakantie kan je inschrijven vanaf maandag 17 januari 2022 om 10u.

 

 


Bij inschrijving ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. Deze kan je hier vinden.


I.v.m. corona:
Moest een vakantiestage niet kunnen doorgaan omwille van de coronamaatregelen, dan kan je kiezen of je voor het reeds betaalde bedrag een voucher wenst voor een latere inschrijving, of een terugbetaling of een (gedeeltelijke) schenking.

I.v.m. de leeftijden:
Onze vakantiestages voor 6-12 jaar zijn voor kinderen van de lagere school.
Voor de zomerstages vragen we dat de kinderen het 1ste leerjaar achter de rug hebben.
Uitzonderingen worden enkel gemaakt wanneer kleuters uit de 3de kleuterklas meekomen met oudere broer of zus.


Boerderij
Wegens groot succes werken we in 2022 opnieuw samen met VZW BoerEnCompagnie die vakantiestages organiseren op de Abdij van Park in Heverlee. Inschrijvingen verlopen via hen: klik hier

  • – 4-8 juli 2022: Parkour & Boerderij (lagere school, 3e – 6e leerjaar)
  • – 22-26 augustus 2022: Circus & Boerderij (lagere school, 3e – 6e leerjaar)

 


Parkour: Klik door op ‘Parkour‘ hierboven

We stellen onze Parkourhal open om onder begeleiding van enkele ervaren lesgevers de coolste parkourtrucs te leren. Underbar, cats en Kong klinken misschien op dit moment nog wat onwennig, maar na een weekje voeren jullie deze technieken vlekkeloos uit. Met de 13+’ers gaan we uiteraard een hele stap verder.

Parkour & Skaten: 8-15 jaar 

Samen met VZWeetje organiseren we opnieuw deze gesmaakte combo. Doorheen de dag sta je op je skateboard en leer je vette tricks. Daarbovenop zwier en spring je ook nog eens van hier naar daar in onze parkourhal! Misschien bewijzen jullie aan het einde van de week wel dat deze twee disciplines zomaar te combineren zijn? We starten en stoppen elke dag in Hal 5, maar we trekken er ook op uit in de omgeving: Stelplaats, Blauwputplein, … VZWeetje stelt skateboards en helmen ter beschikking, je hoeft dus geen eigen materiaal te hebben.

KleuterCircus: (2de-)3de kleuterklas  – Klik door op ‘KleuterCircus‘ hierboven

Ook de kleuters worden ondergedompeld in de wondere wereld van het circus. De hele week lang worden ze elke dag al spelend, lerend, jonglerend, lachend, springend, … omgevormd tot echte circusartiesten in spe.

G-Circus: 12+ of 6-12 jaar  – Klik door op ‘Mensen met een beperking‘ hierboven

Met een grote glimlach circussen wij met mensen met een beperking, want in het circus is immers niets juist of fout en kan iedereen wel iets leren. We nodigen jongeren (12+) en kinderen (6-12 jaar) met een licht tot matige mentale en/of fysieke beperking uit om te komen circussen, spelen en knutselen. Contacteer ons gerust voor al je vragen. Onze ervaren begeleiders staan voor je klaar. Het aanbod wordt bepaald op maat van de mensen die zich hebben ingeschreven. Indien nodig kan 1-op-1 begeleiding voorzien worden.

CirkOOH! CirkAAH!

We hopen dat in 2022 onze internationale jeugduitwisseling eindelijk kan doorgaan en wel van 29/07 tot 7/08/2022!
Met veel optredens & ambiance!
Vandaar dat er in de zomer van 2022 iets minder vakantiestage gepland zijn dan andere jaren.

CirkOOH! CirkAAH!

 Familiecircus aan zee = in principe 2-jaarlijks = voor alle leeftijden

Het laatste FamilieCircusKamp ging door van 16 tot 20 augustus 2021.
De vakantie ging door in verblijf http://www.jeugdverblijfcentrumduinenzee.be 

Dit verblijf is op zoek naar een nieuwe uitbater. We wachten dus nog even af. De zomer van 2022 zit immers al goed vol 🙂

Op 24/01/2022 gaan we de knoop doorhakken of we een Oostende-stage laten doorgaan in 2022 of niet.

  •     €350 voor de 1ste persoon
  •     €262,50 voor de volgende personen binnen het gezin
  •     €100 voor peuters jonger dan 3 jaar
  •     Klik hier voor meer info

De hoofdlesgever/coördinator van deze stage is Isabel Van Maele, die al meer dan 20 jaar lesgeeft bij Cirkus in Beweging.
Het is de bedoeling om circusactiviteiten te plannen waar het hele gezin samen aan deelneemt. Maar er zullen ook vrije momenten zijn. Het is eigenlijk ruimer dan gezinnen: we zoeken naar familieverbanden, of dat nu ouder, mee-ouder, pleegouder, tante, nonkel, grootouder, meter, peter of andere innige volwassen-kind relaties zijn…
Invulling hangt af van het aantal inschrijvingen en de leeftijden. Het zou dus ook kunnen dat er workshops zijn per leeftijdsgroep.


Unlock Your Skills = nieuw kamp voor 12 tot 18-jarigen
Deze stage ging door van 2 tot 7 augustus 2021.

  •     €250 voor de 1ste persoon
  •     €235 voor de volgende personen binnen het gezin
  •     €80 voor mensen met UiTPAS met Kansentarief
  •     Klik hier voor meer info

De hoofdlesgevers/coördinatoren van deze stage zijn Lieke De Vry, Giel Meneve en Lukas Van Audenhaege.
Het is de bedoeling om na maanden van lockdown terug samen te trainen en plezier te maken.


Een greep uit samenwerkingen uit het verleden:

Circus & Improtheater: 9-12 jaar (3de-6de leerjaar) 

Samen met VZW TERBOENK organiseren we deze nieuwe formule. Je hoeft echt geen drama-queen of theatrale magiër te zijn om aan deze stage deel te nemen. We doen ons best om jullie tijdens deze week als echte circus-acteurs te laten ontpoppen. Al spelend en improviserend leer je grappige, gekke en verrassende situaties kennen. Dit alles zal worden afgewisseld met het spelen van typische circus-opwarmingsspelen en technieken. Vrijdagnamiddag kunnen ouders & sympathisanten (misschien) komen kijken naar de circustheatervoorstelling door de deelnemers (indien dit mogelijk is met de geldende corona-maatregelen).  

Circus Boskamp: 6-12 jaar  – Klik door op ‘Circus in de natuur’ hierboven

De One Chicken Farm biedt met z’n 2 kippen, een prachtig gerenoveerde circusschuur en een bosrijke omgeving de ideale locatie voor alle creatieve uitbundige speelvogels en ravotters. Kampen bouwen, dennenappels jongleren, bomen klimmen, op takken balanceren, grote bosspelen, een heuse circusshow, … Dit is nog maar een greep uit wat je te beleven staat tijdens ons CircusBosKamp te Lovenjoel.

Parkour & Urban Acro  

Tijdens deze week worden jullie ondergedompeld in de wondere wereld van Parkour, afgewisseld met spectaculaire acrobaten disciplines. Dit kan niet anders dan vonken geven! Van handstand tot salto, van Chinese mast tot slackline … alles zal jullie uitgebreid aangeleerd, getoond, uitgelegd worden tot de twee werelden geen enkel geheim meer hebben voor jullie. Vanwege de intensiteit kiezen we bewust om parkour en urban acro, in de tweede week van de paasvakantie 2021, een halve dag aan te bieden aan 2 verschillende groepen en leeftijdscategoriën. 

Parkour & Skaten: 8-15 jaar 

Samen met VZWeetje organiseren we opnieuw deze gesmaakte combo. Doorheen de dag sta je op je skateboard en leer je vette tricks. Daarbovenop zwier en spring je ook nog eens van hier naar daar in onze parkourhal! Misschien bewijzen jullie aan het einde van de week wel dat deze twee disciplines zomaar te combineren zijn? We starten en stoppen elke dag in Hal 5, maar we trekken er ook op uit in de omgeving: Stelplaats, Blauwputplein, …


Circus Wonderweek (zomer 2020)

Je hoeft echt geen drama-queen of theatrale magiër te zijn om aan deze zomerstage deel te nemen. We doen ons best om jullie tijdens deze week als echte circus-acteurs te laten ontpoppen. Vrijdagnamiddag kunnen ouders & sympathisanten komen kijken naar de circustheatervoorstelling door de deelnemers. Dit alles zal worden afgewisseld met het spelen van typische circus-opwarmingsspelen.

Circus & Breakdance (zomer 2020)

Tijdens deze vakantiestage werken we samen met een echte topbreakdancer. We laten jullie proeven van de verschillende circustechnieken, afgewisseld met breakdance-sessies.  Haal je beste ‘moves’ boven en kom mee doen!

Circus, Crea & Yoga (zomer 2020)

Kameel, neerwaartse hond, adelaar. Tijdens dit kampje gaan we niet naar de Zoo, maar leren we jullie enkele bekende yoga-oefeningen. Afgewisseld met het circus zorgen we dat jullie mantra’s in evenwicht blijven en dat jullie daarbovenop ook nog eens een leuke tijd beleven ook. De circustrucs worden afgewisseld met crea en yoga, aangeboden door vzw Kreakatau.

Circus & Parkour (zomer 2020)

Jullie worden ondergedompeld in de wondere wereld van het circus. Afgewisseld met de stoere tricks van parkour, kan dit niet anders dan vonken geven. Van jongleren tot een coole Kong, alles zal jullie uitgebreid aangeleerd, getoond, uitgelegd worden tot de twee werelden geen enkel geheim meer hebben voor jullie.

Parkour & Vlogging (zomer 2019)

Voor het vlogging-gedeelte werken we samen met de Leuvense jongerenorganisatie JAIZ.
Vloggen is zoiets als een blog maken met video.
Omdat Parkour heel intensief is, is een combinatie met vlogging interessant, omdat de jongeren dan ook een fysiek rustige activiteit hebben én omdat je dan op het eind van je stage meteen een video-verslag hebt.


EXTERNE STAGES

Cirkus in Beweging levert ook docenten aan andere organisaties, voor één of meerdere dagen.
Voor meer informatie dient u rechtstreeks met hen contact op te nemen.

Hieronder kan u doorklikken naar het aanbod van enkele bevriende organisaties.

Koning Kevin   Link naar algemene info over Koning Kevin vakantiekampjes
vzw Sporty, Kessel-Lo (sport en circuskamp) : 12-16 februari 2018: Stage Parkour & Sport voor 9-12 jaar en 10-16 jaar in Hal 5 (2 groepen van halve dag)   

CC Westrand, Dilbeek (circuskamp)
GC De Boesdaalhoeve, Siint-Genesius-Rode (circuskamp)
GC Lijsterbes, Kraainem (circuskamp)
GC De Moelie, Linkebeek (circuskamp)
Cultuurdienst Kortenberg (circuskamp)


EXTERNE STAGES

Wil je zelf een circuskamp of stage organiseren en wil je graag samenwerken?
Voor meer info: klik HIER.

 

Voor meer info, contacteer info@cirkusinbeweging.be