VAKANTIESTAGES

 

Tijdens de schoolvakanties organiseert Cirkus in Beweging originele vakantiestages. Een week lang word je ondergedompeld in de knotsgekke wereld van circus, parkour en percussie : jongleren, eenwieleren, koorddansen, op een bal lopen, aan de trapeze hangen… Elke stage heeft ook een specifiek thema : crea, muziek, recyclage, acrobatie, parkour, breakdance, …


Met het kansentarief van de UiTPAS kan een korting van 80% in rekening gebracht worden, bij het inschrijven voor vakantiestages. Geef hiertoe je UiTPAS nummer als opmerking mee met de inschrijving.


Inschrijvingen doe je via de inschrijfmodule of via de groene knoppen ‘inschrijven’ hieronder. Onderaan deze pagina vind je een beknopte beschrijving per thema.

De vakantiestages staan gegroepeerd per thema.
Als er in één thema meerdere stages zijn, zie je de details door door te klikken ‘Inschrijven’.

Meer informatie over de inschrijvingen vind je hier.


Heb je nog vragen? Hier vind je antwoorden op enkele vaak voorkomende vragen. Nog niet duidelijk? Stuur dan een mail naar Simon@cirkusinbeweging.be (of bel 016 60 32 63).


Opvang: er is telkens opvang 30’ voor en na; van 9u tot 16u30 dus (of tot 12u30 voor voormiddag-kampjes).


Extra! Vanwege veel interesse organiseren we een extra zomerstage multicircus: 7-11 augustus, multi, 6-11 jaar. Zie hieronder. 


Het aanbod vind je hieronder.

 


Bij inschrijving ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. Deze kan je hier vinden.


 

EXTERNE PARTNERS

Cirkus in Beweging levert ook docenten aan andere organisaties, voor één of meerdere dagen, vooral voor “multi-circus”.
Voor meer informatie dient u rechtstreeks met hen contact op te nemen.

Hieronder kan u doorklikken naar het aanbod van enkele bevriende organisaties:

  •    * Krokusvakantie: Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode
  •    * Paas- en zomervakantie: stages bij Sporty in Kessel-Lo, Herent, Bertem en Heverlee
  •    * Zomer: Parkour in de Abdij van Park in Heverlee (Boer & Buiten)
  •    * Zomer-kleuterstage in Leefdaal (nog niet online)

 


I.v.m. de leeftijden:
Onze vakantiestages voor 6-12 jaar zijn voor kinderen van de lagere school.
Voor de zomerstages vragen we dat de kinderen het 1ste leerjaar achter de rug hebben.
Uitzonderingen worden enkel gemaakt wanneer kleuters uit de 3de kleuterklas meekomen met oudere broer of zus.


Parkour: Klik door op ‘Parkour‘ hierboven

We stellen onze Parkourhal open om onder begeleiding van enkele ervaren lesgevers de coolste parkourtrucs te leren. Underbar, cats en Kong klinken misschien op dit moment nog wat onwennig, maar na een weekje voeren jullie deze technieken vlekkeloos uit. Met de 13+’ers gaan we uiteraard een hele stap verder. 


Parkour & Skaten: 8-15 jaar 

Samen met VZWeetje organiseren we opnieuw deze gesmaakte combo. Doorheen de dag sta je op je skateboard en leer je vette tricks. Daarbovenop zwier en spring je ook nog eens van hier naar daar in onze parkourhal! Misschien bewijzen jullie aan het einde van de week wel dat deze twee disciplines zomaar te combineren zijn? We starten en stoppen elke dag in Hal 5, maar we trekken er ook op uit in de omgeving: Stelplaats, Blauwputplein, …


Unlock Your Skills = 3de editie van een kamp voor 12 tot 18-jarigen
Klik hier voor meer info (1ste editie)


Rode Hond
Naast de vakantiestage voor parkour valt ook het Rode Hond festival in de herfstvakantie. Tijdens dit festival zijn er verschillende activiteiten waar je aan kan deelnemen, waaronder circus. 


Een greep uit samenwerkingen uit het verleden:

Circus & Improtheater: 9-12 jaar (3de-6de leerjaar) (zomer 2021)

Samen met VZW TERBOENK organiseren we deze nieuwe formule. Je hoeft echt geen drama-queen of theatrale magiër te zijn om aan deze stage deel te nemen. We doen ons best om jullie tijdens deze week als echte circus-acteurs te laten ontpoppen. Al spelend en improviserend leer je grappige, gekke en verrassende situaties kennen. Dit alles zal worden afgewisseld met het spelen van typische circus-opwarmingsspelen en technieken. Vrijdagnamiddag kunnen ouders & sympathisanten (misschien) komen kijken naar de circustheatervoorstelling door de deelnemers (indien dit mogelijk is met de geldende corona-maatregelen).  

Circus Boskamp: 6-12 jaar (zomer 2021)

De One Chicken Farm biedt met z’n 2 kippen, een prachtig gerenoveerde circusschuur en een bosrijke omgeving de ideale locatie voor alle creatieve uitbundige speelvogels en ravotters. Kampen bouwen, dennenappels jongleren, bomen klimmen, op takken balanceren, grote bosspelen, een heuse circusshow, … Dit is nog maar een greep uit wat je te beleven staat tijdens ons CircusBosKamp te Lovenjoel.

Parkour & Urban Acro  (zomer 2022)

Tijdens deze week worden jullie ondergedompeld in de wondere wereld van Parkour, afgewisseld met spectaculaire acrobaten disciplines. Dit kan niet anders dan vonken geven! Van handstand tot salto, van Chinese mast tot slackline … alles zal jullie uitgebreid aangeleerd, getoond, uitgelegd worden tot de twee werelden geen enkel geheim meer hebben voor jullie. Vanwege de intensiteit kiezen we bewust om parkour en urban acro, in de tweede week van de paasvakantie 2021, een halve dag aan te bieden aan 2 verschillende groepen en leeftijdscategoriën. 

Circus Wonderweek (zomer 2020)

Je hoeft echt geen drama-queen of theatrale magiër te zijn om aan deze zomerstage deel te nemen. We doen ons best om jullie tijdens deze week als echte circus-acteurs te laten ontpoppen. Vrijdagnamiddag kunnen ouders & sympathisanten komen kijken naar de circustheatervoorstelling door de deelnemers. Dit alles zal worden afgewisseld met het spelen van typische circus-opwarmingsspelen.

Circus & Breakdance (zomer 2020)

Tijdens deze vakantiestage werken we samen met een echte topbreakdancer. We laten jullie proeven van de verschillende circustechnieken, afgewisseld met breakdance-sessies.  Haal je beste ‘moves’ boven en kom mee doen!

Circus, Crea & Yoga (zomer 2020)

Kameel, neerwaartse hond, adelaar. Tijdens dit kampje gaan we niet naar de Zoo, maar leren we jullie enkele bekende yoga-oefeningen. Afgewisseld met het circus zorgen we dat jullie mantra’s in evenwicht blijven en dat jullie daarbovenop ook nog eens een leuke tijd beleven ook. De circustrucs worden afgewisseld met crea en yoga, aangeboden door vzw Kreakatau.

Circus & Parkour (zomer 2020)

Jullie worden ondergedompeld in de wondere wereld van het circus. Afgewisseld met de stoere tricks van parkour, kan dit niet anders dan vonken geven. Van jongleren tot een coole Kong, alles zal jullie uitgebreid aangeleerd, getoond, uitgelegd worden tot de twee werelden geen enkel geheim meer hebben voor jullie.

Parkour & Vlogging (zomer 2019)

Voor het vlogging-gedeelte werken we samen met de Leuvense jongerenorganisatie JAIZ.
Vloggen is zoiets als een blog maken met video.
Omdat Parkour heel intensief is, is een combinatie met vlogging interessant, omdat de jongeren dan ook een fysiek rustige activiteit hebben én omdat je dan op het eind van je stage meteen een video-verslag hebt.


EXTERNE STAGES

Wil je zelf een circuskamp of stage organiseren en wil je graag samenwerken?
Voor meer info: klik HIER.

 

Voor meer info, contacteer info@cirkusinbeweging.be