CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: circomotoriek & parkomotoriek

Circomotoriek

In deze les nodigen we kleuters uit om samen met één ouder in onze circuszaal te komen spelen. We leggen avontuurlijke circusparcourtjes af en doen samen leuke acrobatie-oefeningetjes. Hiervoor vertrekken we vanuit de bewegingsfilosofie van Veronica Sherborne, waarbij het bewust worden van het lichaam maar vooral ook de relatie met elkaar centraal staat. Met de oudste kleuters gaan we ook samen allerlei uitdagend circusmateriaal ontdekken.

Circusslandschap

Deze les voor 4- en 5-jarigen is gegroeid uit de Circomotorieklessen in corona-tijd, toen de ouders niet mee mochten komen. Noodgedwongen werkten Stef en Joeri dit nieuwe format uit, dat zo goed werd onthaald, dat we het als volwaardige nieuwe les inplannen!
Het is een les voor kleuters, die wel al minstens 1 jaar Circomotoriek mét ouder achter de rug hebben.
Er wordt geproefd van circustechnieken en -materialen, maar fantasie en spel staan centraal. Op een speelse manier wordt een basis gelegd voor latere circustechnieken.

Parkomotoriek

Parkomotoriek is een nieuwe concept waarmee we van start gaan. In deze les nodigen we kleuters uit om samen met één ouder in onze beweegzaal in hal 5 te komen bewegen. We leggen avontuurlijke circuits af waar klimmen, klauteren, springen, zwieren, balanceren en rollen centraal staan en verkennen zo samen basisbewegingen van parkour. Net zoals in de lessen circomotoriek laten we ons inspireren door de bewegingsfilosofie van Veronica Sherborne, waarbij het bewust worden van het lichaam maar vooral ook de relatie met elkaar centraal staat.

Circomotoriek lesaanbod 1
Circomotoriek lesaanbod 2
Circomotoriek lesaanbod 3
Circomotoriek lesaanbod 4