agenda

Hier ontdek je al onze circusactiviteiten (die publiek toegankelijk zijn).
Een overzicht van onze wekelijkse lessen vind je HIER, zelf workshops boeken kan HIER en artiesten vind je HIER.

Tot dan?!

mrt
4
vr
Podcast – The Wall Of The Trappenhall 
mrt 4 – nov 9 hele dag

The Wall of the Trappenhall

Ben jij ook bijna vergeten hoe de kapelzaal galmt, hoe de trappen denderen en hoe de matten ruiken? Tijd voor een Reünie!
Want hier is-ie dan, de gloednieuwe podcast ‘‘The Wall of
the Trappenhall!’’
Met wat foto’s uit de trappenhal in hun hand en een micr
ofoon voor hun neus, gaan Lieke De Vry en Marthe Nelissen op zoek naar de ontelbare verhalen die Cirkus in Beweging met zich meedraagt.

 

Hendrik Van Maele

In deze aflevering mochten we in onze studio Hendrik Van Maele ontvangen. Van klein tot groot zat hij bij Cirkus in Beweging en ging verder studeren in ACaPA – de circushogeschool voor ‘circus and performance art’ in Tilburg. Hij vertelt over zijn afgelopen traject, waar zijn collectief ‘Familiar Faces’ ontstond.
We gaan verder over zijn professionele carrière nu, waaronder zijn residenties bij Cirklabo in Leuven. Luister mee hoe Hendrik zijn verhaal begon en hoe het nog steeds verder rolt in een mooie richting.
https://soundcloud.com/user-955306273/hendrik-van-maele-the-wall-of-the-trappenhall 

 

Giel Meneve

Het kot was bijna te klein voor de energie van deze man! Vandaag kan je luisteren naar ons gesprek met Giel Meneve, een vaste waarde die heel het Cirkus in Beweging parcours heeft afgelegd. In deze aflevering spreken we over de waarde van kwetsbaarheid in het lesgeven & artiest zijn. We gaan dieper in op de impact van circus op zijn stotteren en hoe hij dit gebruikt als kracht. Laat je meevoeren in Giels verhaal, vroeger en nu, en hoe hij jongeren hierin meesleurt.
https://soundcloud.com/user-955306273/giel-meneve-the-wall-of-the-trappenhall 

Nicolas Vanhole

Vandaag te gast in onze toch wel best professionele studio: Nicolas Vanhole! Babbelen doen we over de liefde voor parkour, over jonge gasten en grieten motiveren, en over wat parcours en circus nu eigenlijk met elkaar te maken hebben. Soit, we hebben het over parkour. https://soundcloud.com/user-955306273/nicolas-van-hole 

 

Rika Taeymans

Het 2de gesprek, met niemand minder dan de oprichtster van Cirkus in Beweging, Rika Taeymans. Over hoe het allemaal begon, een passie met mooie gevolgen. https://soundcloud.com/user-955306273/rika-taeymans-the-wall-of-the-trappenhall

 

Fred Versonnen

Onze eerste gast: Fred Versonnen, over vroeger en nu, later en voorheen. Klik op deze link om de podcast te beluisteren!
Of plak deze url in je browser: https://soundcloud.com/user-955306273/fred-versonnen-the-wall-of-the-trappenhall

 


mrt
10
do
Leuven Boomt!
mrt 10 2022 – nov 14 2023 hele dag

Vind jij ook dat het klimaat stilaan weer een topprioriteit moet worden?! Het team van Cirkus in Beweging wil hierbij haar steentje bijdragen. 

Bij elke online inschrijving die je doet bij Cirkus in Beweging (wekelijkse lessen of vakantiestages) staat de vrijblijvende optie “JA, ik wil graag 1 euro doneren om een boom te planten!”
Hieronder lees je meer over de achterliggende idee. 

Leuven Boomt!  een initiatief van Cirkus in Beweging

Concept: de Leuvense vrijetijdssector zamelt geld in waarmee bomen worden geplant in binnen- en buitenland.

Hoe? Door bij de jaarlijkse inschrijvingen de leden aan te bieden om vrijblijvend één euro meer te geven, die wordt doorgestort naar BOS+ Vlaanderen. Deze organisatie zal de helft van de opbrengst inzetten voor de aanplant van bomen in Vlaanderen, en de andere helft voor de aanplant van bomen in het buitenland. Bos+ Vlaanderen was ook ons goede doel tijdens de acties van de Warmste Week 2019. In 2020 zamelden we via deze weg €1000 in. In 2021 was het ingezamelde bedrag €843 en tot nu toe hebben we €780 ingezameld via de inschrijvingen van 2022. 

Waarom? Omdat verschillende wetenschappelijke studies aantonen dat de meest efficiënte manier om de klimaatopwarming tegen te gaan nog altijd de aanplant is van meer bomen. Door de vele recente bosbranden is dit meer dan ooit nodig en actueel. 

Wie precies? In 2020 lanceerden we het initiatief bij Cirkus in Beweging, maar we proberen ook jeugdbewegingen, sportclubs, danscentra, hobbyclubs voor gepensioneerden of andere doelgroepen erbij te betrekken, en dit via de Leuvense deelraad amateurkunsten, cultuurraad, sportraad etc.


New on Stage 2.0
mrt 10 2022 @ 19:30 – jan 28 2023 @ 21:30

NEWONSTAGE 1.0 is voorbij. Hier zijn wat foto’s om de sfeer weer op te snuiven (Wagehuys 6/11/2021). Wij zijn trots om zo veel jong talent een podium te kunnen bieden. Genoten, dat hebben we zeker.  

TIJD voor NEWONSTAGE 2.0! Ben jij tussen de 14 en 99 jaar jong? Heb jij zin om op de planken te staan, een hoofd vol ideeën, wil jij leren creëren? Twijfel dan niet, en kom het podium delen met ons! Alleen, met twee of meerdere ga je aan de slag en maak jij op een aantal weekends een act om in oktober 2022 met een groep op een podium in Leuven te staan. Hierna krijg jij nog meer kansen om met de act die jij hebt gemaakt op te treden in België en misschien wel daar buiten…  

Creatie-weekends:

  • * 2-3 april 2022 
  • * 21 mei 2022 
  • * 1-2 oktober 2022 

Zin in? Schrijf je dan snel in! New on stage 2022 (google.com) 

Nog twijfels of vragen? Stuur een mailtje naar lieke@cirkusinbeweging.be of een berichtje op instagram @liekedevry 

 

 


mrt
28
ma
Oproep nieuwe ESC vrijwilliger / Call for volunteer
mrt 28 2022 – feb 28 2023 hele dag

 

Heb je contacten in Europese circusscholen?
Wil je dan helpen deze oproep te verspreiden?

 

 


CALL FOR VOLUNTEER with the European Solidarity Corps (ESC) at Cirkus in Beweging in 2022-2023 in Leuven (BE).

The volunteer should be between 18 and 30 years and should already be residing legally in the EU, since we can not apply for visas.

The volunteering period is 12 months, starting  at the end of June or beginning of September.

Do you want to dive into our circus classes or our artistic work with the students?
Want to fall in love with the enchanted town of Leuven in the heart of Belgium?

For more information, read the full call (pdf)

You can send your applications to: jessika@cirkusinbeweging.be