Wanneer:
26 april 2020 – 31 december 2020 hele dag
2020-04-26T00:00:00+02:00
2021-01-01T00:00:00+01:00

Er komt een tijd na corona, en dan moet het klimaat weer topprioriteit worden! Het team van Cirkus in Beweging wil hierbij haar steentje bijdragen. 

De inschrijvingen voor onze wekelijkse lessen 2020-2021 startten op zondag 26/04.
Je zal zien dat er bij elke les de (geheel vrijblijvende) optie staat “JA, ik wil graag 1 euro doneren om een boom te planten!”
Door de coronasituatie was het er nog niet van gekomen om hierover te communiceren, maar hieronder lees je meer over de achterliggende idee. 

Leuven Boomt!  een initiatief van Cirkus in Beweging

Concept: de Leuvense vrijetijdssector zamelt geld in waarmee bomen worden geplant in binnen- en buitenland.

Hoe? Door bij de jaarlijkse inschrijvingen de leden aan te bieden om vrijblijvend één euro meer te geven, die wordt doorgestort naar BOS+ Vlaanderen. Deze organisatie zal de helft van de opbrengst inzetten voor de aanplant van bomen in Vlaanderen, en de andere helft voor de aanplant van bomen in het buitenland. Bos+ Vlaanderen was ook ons goede doel tijdens de acties van de Warmste Week 2019.

Waarom? Omdat verschillende wetenschappelijke studies aantonen dat de meest efficiënte manier om de klimaatopwarming tegen te gaan nog altijd de aanplant is van meer bomen. Door de vele recente bosbranden is dit meer dan ooit nodig en actueel. 

Wie precies? Komend schooljaar lanceren we het initiatief bij Cirkus in Beweging, maar nadien hopen we ook jeugdbewegingen, sportclubs, danscentra, hobbyclubs voor gepensioneerden of andere doelgroepen erbij te betrekken, en dit via de Leuvense deelraad amateurkunsten, cultuurraad, sportraad etc.