SOCIAAL CIRCUS

Publicatie: Circus op stelten

 

Niet elk kind groeit op met dezelfde kansen. Overal ter wereld zijn kinderen het eerste slachtoffer van armoede. En wie opgroeit in kansarmoede krijgt beduidend minder kansen om deel te nemen aan het sociaal-culturele verenigingsleven. Niet uit onwil, wel uit onmacht. De weg naar een vrijetijdsorganisatie kent namelijk heel wat drempels. Een circusproject kan een laagdrempelige insteek zijn om maatschappelijk kwetsbare kinderen te bereiken en groeikansen te geven. Het niet-talige, niet-competitieve karakter van circus maakt de instap mogelijk voor iedereen. Circus biedt bovendien snel succeservaringen aan. En je leert er heel wat vaardigheden die nodig zijn om volwaardig te kunnen participeren aan de samenleving.

Iedereen op Stelten wil kapstokken aanbieden aan al wie een sociaal circusproject wil opstarten: begeleiders van maatschappelijk kwetsbare kinderen, circusateliers, jeugdwerkingen, organisaties uit de bijzondere jeugdzorg, bredeschoolprojecten, begeleiders uit het reguliere jeugdwerk of medewerkers in de kinderopvang. Kant-en-klare oplossingen zal je hier niet vinden. Die bestaan niet. Elk kind en elke groep vragen een eigen aanpak. Toch zijn er enkele tricks die hun nut keer op keer bewijzen.

Iedereen op Stelten deelt eigen ervaringen en hoopt je onderweg te inspireren. Want circus met maatschappelijk kwetsbare kinderen kan een verrijkende en boeiende zoektocht zijn die de moeite waard is.

Klik hier om de brochure aan te bestellen of te downloaden.

circus op stelten 2

 

Voor meer info, contacteer info@cirkusinbeweging.be