SOCIAAL CIRCUS

Inclusie met volwassenen

 

Sociale vrijwilligers

Cirkus in Beweging wil ook inclusief werken met volwassenen.

Dit gebeurt ondermeer in de wekelijkse lessen voor volwassenen.

Iedereen is daar welkom. In onze vrijwilligerswerking zijn er ook volwassenen die zich elke week inzetten om een aantal taken te volbrengen. Dit kan gaan van administratief werk over het maken van kostuums als het helpen begeleiden van de lessen. Naast het uitwerken van structurele samenwerkingen met vrijwilligers zijn er ook jaarlijks samenwerkingen binnen (re)integreringsprogramma’s, (her)tewerkstellingsprojecten, begeleidingstrajecten.

De meeste van deze ‘sociale’ vrijwilligers helpen 1 tot 3 dagen per week.


Intergenerationeel circus

intergenerationeel circus

We blijven onderzoeken op welke manier we nieuwe en vernieuwende intergenerationele activiteiten en projecten op poten kunnen zetten. Cirkus in Beweging heeft een jarenlange ervaring met lessen in circomotoriek. Tijdens deze lessen staan de relatie tussen ouder en kind en de motorische ontwikkeling centraal. Tijdens lesjaar 2012-2013 was er ook de wekelijkse les retrocircus, waarin kinderen en grootouders samen proeven van verschillende circustechnieken. Als wekelijkse les hebben we het project niet kunnen handhaven maar we organiseren op regelmatige basis workshops voor ‘oud en jong’ en ‘doe mee ‘sessies.

Een ander project dat erg veel succes kende was ons Piste ole project waar kinderen van de lagere school circus gingen tonen en spelen in rusthuizen in en rond Leuven. Dit initiatief willen we erg graag dus opstarten.

 

Voor meer info, contacteer rika@cirkusinbeweging.be