SOCIAAL CIRCUS

Circus op maat met volwassenen

 

Gevangenis

Sinds september 2013 vindt in de Leuvense hulpgevangenis elke week een circus les plaats voor de gevangenen in samenwerking met VZW de rode antraciet.

De circusdocent geeft voornamelijk jongleertechnieken aan de volwassenen en dit in combinatie met rolla bolla en kracht en lenigheidstraining.
De hulpgevangeins heeft een heel wisselend publiek en er wordt erg ‘op maat’ van elke gevangene gewerkt.

Vanaf oktober 2014 gaan er ook wekelijkse lessen door in de grote gevangenis van Leuven.
Een mooi verslag daarvan vindt u HIER.


OCMW en De Mobil

In samenwerking met VZW De Mobil , het OCMW van Leuven en RISO organiseren we op regelmatige basis lessen voor jonge moeders en peuters.


Circomotoriek voor ouders en hun jonge kinderen

circomotoriek 1
circomotoriek 2
maatschappelijk kwetsbare jongeren
Inschrijven button

Voor deze bewegingscursus nodigen we ouders en jonge kinderen (1 – 2,5 jaar) uit om samen in de circusschool te komen spelen. We leren allerlei leuke acrobatieoefeningen en bewegingsspelletjes voor baby en peuter samen met mama en papa. Bijvoorbeeld: bootje varen, op uitkijk, rugmassage, buikmassage, vliegen, glijden, zwieren, paardje rijden,….

De bewegingsoefeningen zijn gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne waarbij het bewust worden van het lichaam, maar vooral de relatie met elkaar centraal staat.


Gigos vzw

Gigos vzw kan je thuisbrengen onder de noemer van jeugdwelzijnswerk en ze is actief op 5 locaties in het Genkse. Ze beschikken over zowel een kinder- als een jongeren en tienerwerking voor maatschappelijk kwetsbare doelgroepen.

In 2012 hebben een groep begeleiders een 10-tal sessies gevolgd in onze circusschool om de belangrijkste basisvaardigheden zoals acrobatie, evenwicht, jongleren , spel en theater aan te leren.

Anderzijds leerden ze deze vaardigheden over te brengen op kinderen en jong volwassenen. Concreter betekent dit motorische, creatieve en sociale doelen voorop stellen door in de eerste plaats een veilige en aangename sfeer te creëren.

De opzet van deze opleiding is dat de begeleiders gebeten werden door de circusmicrobe en inzien welke vaardigheden je hiermee ontwikkelt. In tweede instantie is het de bedoeling dat deze begeleiders zelf aan de slag gaan binnen de verschillende werkingen in Genk met de kinderen en jongeren om hen ook via circus een zinvolle vrijetijdsbesteding te bezorgen waarbij de voornoemde vaardigheden ontwikkeld worden.