OVER CIB

Missie Visie Organigram

 

Missie

 

Cirkus in Beweging wil zich opstellen als een Open Community.
Cirkus in Beweging is een organisatie voor iedereen en van iedereen.

 

Cirkus in Beweging wil zich aanbieden als een Vrijplaats.
Cirkus in Beweging creëert experimentele ruimte waarbinnen deelnemers alle vrijheid, veiligheid en uitdaging krijgen om te groeien.

 

Cirkus in Beweging wil Cirlesk zijn.
Cirkus in Beweging houdt van circus in al zijn bizarre vormen en daagt uit om de grenzen van circus op te zoeken. Circus is meer dan de bundeling van trucs.

 

Cirkus in Beweging wil in Beweging blijven.
Cirkus in Beweging zet in op ondernemen, voortdurend in beweging zijn, als individu, groep en organisatie.

 

Cirkus in Beweging wil een Katalysator zijn.
Cirkus in Beweging is een katalysator die nieuwe en inspirerende initiatieven doet groeien.

 

 

 

Ons volledige beleidsplan voor 2021 – 2025 kan je hier lezen.

 


 

Visie

Circus vormt, circus verwondert én circus verbindt. Hoewel Cirkus in Beweging hieronder de verschillende componenten apart belicht, wil ze geen onderscheid maken. Deze opdeling is puur om de visie op deze aspecten die onlosmakend verbonden zijn te duiden.

Circus is voor Cirkus in Beweging een multidisciplinaire verzameling van creatieve en expressieve bewegingsvormen zonder competitiedrang en met weinig taal- en cultuurbarrières. Deze bewegingsvormen zijn onderhevig aan maatschappelijke tendensen en evolueren dus doorheen de tijd. Dat maakt van circus de kunstvorm bij uitstek die open staat voor vernieuwing en experiment. Hierdoor maken ondertussen het circusorkest, acro-parkour, acroyoga en percussie deel uit van “ons circus”.

We streven ernaar maatschappelijke, sociale, culturele, artistieke, … tendensen op te volgen en erop in te spelen met vernieuwende en waardevolle circus-educatieve concepten. We willen niet enkel een divers doelpubliek bereiken, maar ook deze diversiteit omzetten naar de gehele werking van Cirkus in Beweging.


 

Organigram

Cirkus in Beweging bekeken als een circustent

Organigram ontwerp: Nazlı Tarcan