INTERNATIONAAL

Social Educircation

 

In 2012-2013 was Cirkus in Beweging partner in een internationaal netwerkproject: Social Educircation ondersteund door de actie Grundtvig leerpartnerschappen binnen het Leven lang leren project van de Europese Commissie.

Een verslag van ons project in de gevangenis van Leuven in 2014 en 2015 vind je HIER.

Een samenvatting van de 7 Social Educircation projecten tussen 2014-2016 vind je HIER.

partnerschappen button
social educircation button
netwerk button
social educircation 2

 

Social Educircation is een internationaal project voor circusdocenten. Het doel van dit project is persoonlijke verrijking die ingezet wordt om de kwaliteit van circuslessen te verbeteren.

Het project werd verdergezet voor de periode 2014-2016.

Tijdens dit project zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden voor professionelen in de circuswereld (lesgevers, artiesten, scholen, coördinatoren, administratie, …) om zo een duidelijk beeld op circus in Europa te krijgen en haar methoden te verbeteren.

Educircation

Partners:
 
Cirqueon (Praag, Tsjechië)
– Hungarian Juggling Association (Budapest, Hongarije)
– The Invisible Circus (Bristol, UK)
– Juggling Center Berlin (Berlijn, Duitsland)
– Valencian Circus Association (Valencia, Spanje)
– Kids in Action (Thessaloniki, Griekenland)

Website: http://www.educircation.eu/

Onze lesgevers Hanne Stoop en Nina Vansweevelt kwamen in september 2015 samen met de andere 5 partners in Praag voor een workshop ‘Circus en kinderen en jongeren met een beperking’. Zij verdiepten zich in het ontwikkelen van methodes om circus mogelijk te maken voor kinderen met een beperking.

Nina en Hanne: “In de voormiddag was er telkens een brainstorm sessie en/of workshop met de lesgevers en in de namiddag konden wij oefeningen en spelletjes uitproberen met de kinderen van een Praagse school. We hebben veel gezien, veel gedaan, veel ervaren, veel geleerd en veel gevoeld. Bovendien was het ook nog eens een inspirerende en zeer leuke ervaring. We zijn alvast overtuigd dat dit nog maar het begin is…”

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

 

Voor meer info, contacteer jonas@cirkusinbeweging.be