partnerschappen

Partnerschappen

 

Cirkus In Beweging is op internationaal vlak betrokken bij de ontwikkeling van de circuskunsten. Sinds 2010 zijn we betrokken bij verschillende langdurige netwerkprojecten ondersteunt door verschillende Europese subsidieprogramma’s; Erasmus+, Life Long Learning programma van de Europese Commissie en Youth In Action.

Op dit moment is Cirkus In Beweging betrokken bij 3 internationale netwerkprojecten:

ABCirk – is een project van Cirqueon, Galway Community Circus, Cirkus LeGrando and Cirkus in Beweging voor jonge deelnemers van 15 tot 19 jaar. Gedurende twee en een half jaar bouwen ze samen ervaring, kennis en vertrouwen op om aan de slag te gaan als assistant lesgevers. Van elke organisatie zijn er 4 deelnemers en 2 lesgevers. Zij worden omkaderd door 3 ABCirk alumni uit de eerste ronde van het ABCirk project.

Circus Clinic – is een project van Fondazione Uniti per crescere insieme, Cirqueon en Cirkus in Beweging. Het bouwt bruggen tussen de wereld van circus en die van mentale kwetsbaarheid. De vier partners nodige psychologen, psychiaters en psychomotorische therapeuten uit om meer kennis te vergaren en samen op zoek te gaan naar vaardigheden om om te gaan met het meer uitdagend gedrag van mentaal meer kwetsbare jongeren. Samen willen ze een handboek ontwikkelen: ‘Circus Clinic, the art of wellbeing’.

Reinventing Circus Organizations – is een project van Cirkör, Coraggio, Cirqueon en Cirkus in Beweging. Hoe maken we onze organisatie meer democratisch en meer zelfsturend? Hoe werken we meer autonoom in zelfstandige teams? Hoe gaan we om met communicatie en conflict? Hoe versterken we de relatie tussen het ‘bureau’ en de ‘hal’. We laten ons inspireren door het boek ‘Reinventing Organizations’ van Frederic Laloux

 

Een greep uit vroegere internationale projecten:

 

Voor meer info, conctacteer jonas@cirkusinbeweging.be