FESTIVALS & PROJECTEN

Stadscircusfestivals

 

In samenwerking met Stad Leuven en Leuvenment VZW zijn we sinds 2009 actief betrokken bij een Jaarlijks Circusfestival in de binnenstad van Leuven, Zo organiseerden wen ‘Het Leuvens Stadscircusfestival in 2009’.
In 2010 organiseerden we ‘De Circusbruul’ als onderdeel van ‘Leuven In Scene’.
In 2011 stonden we mee aan de wieg van het nieuwe circusfestival in leuven ‘Circus En Co’ een 2 jaarlijks circusfestival in de binnenstad te Leuven dat afwisselend met Leuven In Scene plaatsvind.
In 2012 werd er tijdens Leuven in Scene urban Circus georganiseerd door Cirkus In Beweging. Een jongeren festival met Parkour, breakdance en uitdagende circustechnieken.

In 2016 ontstaat er een heel nieuw stadscircusfestival waarvoor de stad en Cirkus in Beweging intensief samenwerken.

 

leuven in scene
leuven in scene 2
stadscircusfestival button
uitleg lessen button

Net als de voorbije jaren blijft Cirkus in Beweging een sterke partner binnen de circus- en straattheaterprojecten. Zo was er in 2013 weer een editie van het stadscircusfestival Circus & Co. Hiervoor werken we nauw samen met Leuvenement vzw. Daarnaast zetten we onze schouders onder een degelijke circusprogrammatie in de bestaande cultuurhuizen. Hiervoor werken we voorlopig enkel samen met 30CC. We geven niet alleen advies over de programmatie van circusvoorstellingen, maar stellen ook zelf voorstellingen samen voor bijvoorbeeld het kinderkunstenfestival Rode Hond. In 2013 versterken we de band met het Leuvens cultuurcentrum, maar proberen we andere actoren (bv. STUK) te overtuigen om samen met ons op zoek te gaan naar de mogelijkheden om circus te programmeren. Dit is belangrijk in de erkenning van circus als volwaardige kunstvorm, tussen de andere (podium)kunsten.