FESTIVALS & PROJECTEN

CirkOOH! CirkAAH!

 

cirkooh cirkaah banner

Voor meer info over CirkOOH! CirkAAH! 2016: KLIK HIER.
Het festival zal doorgaan voor van 5 t.e.m. 13 augustus 2016 in de Centrale werkplaatsen in Kessel-Lo.

In 2012 organisseerden we voor een derde maal het internationaal jeugdcircusfestival CirkOOH! CirkAAH! In Leuven.

2007 stond grotendeels in het teken van ons tweede Internationaal Jeugdcircusfestival, dat kreeg de naam “CirkOOH! CirkAAH!” Maanden leefden we naar dit festival toe en ook de maanden erna beheerste het festival onze werkuren met evaluaties, rekeningen, opvolgen van dossiers,… CirkOOH! CirkAAH! bestond uit twee intensieve circusweken met twee luiken:

Sociaal circus:

Een dikke 60 kinderen van drie Leuvense buurtwerkingen met specifieke aandacht voor bijzonder kwetsbare groepen, kwamen een week lang circus oefenen op ons festivalterrein. Ze trainden en maakten nummertjes en traden tenslotte tweemaal op voor een enthousiast publiek van ouders en circusliefhebbers. De week erop zagen we de kinderen nog terug in onze publieksworkshops of in de voorstellingen van de buitenlandse artiesten.

Internationale artistieke luik:

Twee weken lang leefden 100 jonge circus- en percussieartiesten van jeugdgroepen uit Rusland, Estland, België, Portugal en Slovenië samen op ons circusterrein. Ze leerden elkaar kennen, deden uitstappen, bouwden samen piramides en traden op. Elke groep trad tweemaal op gedurende een bruisende week vol binnen-en buitenlandse circusacts. Ook jong Belgisch talent kreeg een speciale plek binnen het programma en elke voorstelling werd vol ambiance ingeleid door een percussiecollectief.

In 2001 organiseerde Cirkus In Beweging voor de eerste maal een Internationaal Jeugdcircusfestival op de terreinen van het Sportkot te Heverlee. Meer dan 60 jongeren uit 6 verschillende landen kwamen samen voor een week vol optredens workshops en internationale uitwisseling.

 

 

cirkooh cirkaah 1
CirkOOH! CirkAAH!
cirkooh cirkaah 2
cirkooh cirkaah 3

 

Onze gasten:

– Upsala Circus (Rusland)
– Arlekin circus (Rusland)
– Studio Folie (Estland)
– Fru-Fru (Slovenië)
– Toca Rufar (Portugal)
– Circus Picolini (België)
– Cirkus in Beweging (België)
– 100 Leuvense kleine circusartiesten!