Artiesten & Partners

 

 

Be Flat – Ludo & Arsène

‘Ludo & Arsène’ is een acrobatisch duo dat zich verplaatst over het festivalterrein. Ze zijn op weg naar een belangrijke opdracht maar worden continu afgeleid door de festivalgangers.

Tijdens de interventies hebben Ludo en Arsène een ladder bij zich. Dit alledaagse object wordt op onconventionele wijze gebruikt en is als een derde acrobatische partner die de bewegingsmogelijkheden van het duo enorm uitbreidt.
Klik hier voor een voorproefje: 

 

 

Bombadil Street Band

De Bombadil Street Band strooit kwistig met feestelijke ritmes uit heel de wereld. Streepjes balkan, tarantella, samba, tango, klezmer, wals en mars klinken broederlijk naast en door elkaar in gloednieuwe composities zonder grenzen. Met toeters en trommels maakt Bombadil van elke straathoek een exotisch paradijs waar lachen en dansen de norm is.

 

 

Bruut – Vacht 

Twee wezens ontmoeten elkaar. Bedekt met een dikke vacht leren ze zichzelf en elkaar kennen. Hun tweede huid bepaalt hoe ze bewegen en tegenover elkaar staan. Maar wat als ze die vacht uittrekken? 

Bruut is een jong inter-disciplinair circuscollectief van circusartieste Xanthe Van der Jeught en textiel-artieste Silke Rys.

De productie Vacht is ontstaan als coproductie met CIRKLABO.

 

Daniel

Daniel is een artiest en cultureel manager met meer dan 10 jaar ervaring. Zowel als artiest als leraar heeft hij deelgenomen aan de grootste conventies van Zuid-Amerika en daarnaast doet hij voortdurend shows en festival over heel de wereld. Hij is voortdurend in opleiding op verschillende gebieden en als leraar door zijn seminar “lichaam, object en geheugen” 

Tijdens CirkOOH! CirkAAH! toont hij ons zijn jongleerkunsten en zijn expertise met de contactbal. Op woensdag bundelen Daniel en Mario hun krachten om ons van toffe animatie te voorzien. 

 


Dyne – Equi

Tien jonge acrobaten stuiven de piste in. Zijn ze hier om ons te entertainen? Of hebben ze zelf plezier bij het eindeloos herhalen van hun rondjes, hun kunstjes, hun krachtpatserij? Zoals paarden in de circuspiste, zo zwoegen deze acrobaten voor de aandacht van hun publiek. Ze zijn maar zo vrij als de pistecirkel hen toelaat, rond, zonder begin en zonder einde. Equi gaat over de dunne lijn tussen entertainment en uitsloverij. Over het plezier van fysieke arbeid. Over jong acrobatisch enthousiasme waar liefst geen einde aan komt.

Net zoals Vacht is Equi een coproductie met CIRKLABO.

 

Eigen Kweek

Op 30/07/2022 bijten we de spits van CirkOOH! CirkAAH! af met een heus spektakel van Eigen Kweek! Cirkus in Beweging neemt je mee op een korte wandeling waar je percussie te horen krijgt en waar je magie en circus te zien krijgt, in de lucht, langs de kanten en misschien zelfs onder je. Het is een show gevuld met Jongeren, ex-studenten, lesgevers en artiesten, die hun circusbegin bij Cirkus in Beweging hebben. Samen wandelen we dansend de 5de editie van deze internationale uitwisseling tegemoet. Onze wandeling eindigt bij Hal 5, waar iedereen een drankje krijgt en we samen naar een voorstelling in de lucht kijken. 

De plaats van afspraak kom je nog te weten op de dag zelf.  

 

Knot on Hands – Brace for Impact

Je zag hen al op onze poster, maar deze circusartiesten moet je vooral in beweging zien. Knot on Hands is acrobatisch trio bestaande uit Britt Timmermans, Mario Kunzi en Tijs bastiaens.

Samen brengen ze tijdens CirkOOH! CirkAAH! hun show Brace for Impact. Deze voorstelling wordt gekenmerkt door zijn dynamische constructies waarin de acrobaten spelen met hoogtevrees en risico’s. In volle vlucht of in volle val spelen de drie kunstenaars met het moment voor de onevenwichtigheid, en stellen zij de cohesie van de groep, de medeplichtigheid en het vertrouwen dat hen verenigt in vraag. De handen en de lichamen grijpen elkaar en omhelzen elkaar. Brace for Impact is een mix van zachtheid en fysieke dapperheid.

 

Mario

Mario Sanchez heeft 18 jaar artistieke ervaring met het beoefenen van: clownerie, cyr wiel, contact bal, luchtacrobatie, jongleren en vuur. Hiernaast ontwerpt en produceert hij circuswerktuigen, structuren en muziekinstrumenten onder ‘la tippy tienda’. In 2012 studeerde hij af als Cirque du monde-instucteur in Ecuador.   

Mario is levert een sterke bijdrage aan dit festival met 2 verschillende shows. Hij brengt ons ‘Clown Chocolate‘, een leuke voorstelling voor het hele gezin. Hij combineert circus met magie en komedie. Door middel van interactieve spelletjes weet hij zijn toeschouwers goed wakker te schudden. 

Zijn tweede show is ‘Wees als water.’ Dit optreden is een Ritueel van vormen, geluid en kinetische sculpturen die worden gecombineerd in harmonie met de ruimte en het menselijk lichaam. Het is een creatie van paden naar nieuwe geluiden en onbeperkte talen.

 

 

 

Molotov

Molotov trappelt van ongeduld om de trommels te roeren. Met explosieve ritmes, creatieve outfits en een opzwepende choreo staat de slagvaardige jeugd uit Leuven garant voor een knallend percussiefestijn. Soms waardig, soms ludiek, strak in de maat maar met de juiste hoeken af. Een muzikale act onder leiding van Tom Permentier en Lucas Van der Cruysse. 

 

 

 

Raff Pringuet – Play

In ‘Play’ zie je een speelse saxofonist. Terwijl hij saxofoon probeert te spelen, tuimelt hij van de ene gekke en stressvolle situatie in de andere. Uit zijn poging om muziek te spelen komt vooral acrobatie en jongleren. De saxofoon gaat de hoogte in, wordt gebalanceerd en wordt hopelijk ook terug opgevangen. 

 

 

Sien Vanacker

Sien is een rasechte Leuvenaar. Op haar 6de startte ze aan Cirkus in Beweging en had het circusvirus haar meteen te pakken. Eerst een 4-jarige opleiding in Acapa Tilburg, en in haar zoektocht naar zingeving en eigenaardigheid kwam ze 2 jaar geleden in Toulouse terecht. Ze begint hier aan haar laatste jaar aan Esacto Lido, Ecole superieure des Arts de Cirque. Met veel plezier maakt ze nu tijd voor deze ‘thuismatch’.


 

The YOU Exchange

40 jongeren uit Griekenland, Estland, Tsjechië, Nederland en Spanje komen een week lang samern om de stad te herdefiniëren. De straten, de steegjes en de parken worden het decor. De geluiden van buitenaf worden hun soundscape. We gaan opzoek naar manieren om te spelen, waardoor ‘het stad’ onze medeartiest wordt. Samen met internationale begeleiders en het ‘overlooking eye’ van Be Flat, met jaren ervaring als urban acrobaten en bezielers van dit concept, creëren we een wandeling waar de jeugd jullie meeneemt van plek tot plek. Laat je meevoeren en ervaar de stad vanuit een nieuw perspectief. 

Het vertrekpunt van deze voorstelling blijft nog even een verrassing. De dag zelf krijg je een e-mail toegestuurd met de locatie. 

 

 

 

Estland – Circus Studio Folie

Circus Studio Folie is een circusschool uit Tallinn, de hoofdstad van Estland. Hun voornaamste activiteiten bestaan uit circusopleidingen voor kinderen, jeugd en volwassenen, maar ze hebben ook kampjes en optredens. 

Tijdens CirkOOH! CirkAAH! brengen ze ‘A la Folie’ een hedendaagse circusvoorstelling waarbij de artiesten een jeugdige, vrolijke zomervibe met zich meedragen. Jonge en Chaotische artiesten zoeken hopeloos, jonglerend en acrobatisch naar hun plaatsje in de spotlight. Kom zeker kijken hoe deze jonge talentjes uit Estland elkaar proberen te upstagen. 

 

 
Griekenland – Monokyklo

De circusschool van Monokyklo is gevestigd in een klein district van Thessaloniki, Griekenland. Daar geven ze heel het jaar door lessen, theater, circus, dans en yoga. Het hoofddoel van de organisatie is kinderen en jongeren de kunsten van Circusdans en Theater bij te brengen, als middel tot artistieke expressie, pedagogische benadering en geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Daarom bestaat hun team niet enkel uit trainers en animators, maar ook pedagogen, psychologen en jeugdwerkers. Cirkus in Beweging deelt deze visie voor niet formele educatie en zelfexpressie. Daarom zijn we super enthousiast om onze Griekse vrienden te ontvangen op CirkOOH! CirkAAH! 

Hun jongeren treden op zowel in theaters als op straatfestivals. Ze zijn het dus gewoon om voor publiek te staan en hebben hard gewerkt om jullie het één en ’t ander te tonen tijdens dit festival. 

 

 

Nederland – Circus Santelli

Circus Santelli is de circusschool van Groningen. Ze bieden een groot aanbod aan van zowel lessen als animaties, feestjes workshops en parades. Het belangrijkste is dat er voor iedereen en elk niveau wel iets te doen is bij Santelli. Circus gaat bij hen niet alleen om het trainen van je lichaam, maar ook over groeien op sociaal vlak in een veilige en toffe omgeving. 

De jongeren van Circus Santelli kunnen ook heel wat. Ze trainen in verschillende disciplines, maar hun hoofdvaardigheden zijn Luchtacrobatie en eenwieler. Ze staan te popelen om hun talenten op ons  podium te tonen en hopen dat jij er ook bij bent. 

 

 

Spanje – Carampa

Circusschool Carampa is gelegen in Madrid en is het belangrijkste circusatelier van Centraal Spanje. Hun doel als circusschool is om een ontspannende omgeving te bieden waarin beginnende circustalenten en ervaren circusartiesten elkaar kunnen vinden en ideeën uitwisselen. Ze willen ook hun jongeren kansen bieden om het eigen stijl te ontdekken en het meeste uit hun potentieel te halen. Vanuit die insteek hebben ze besloten om mee te doen met CirkOOH! CirkAAH! 

 

 

Tsjechië – Cirqueon

Cirqueon is de circusschool uit Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Daar biedt het sinds 2010 circuslessen aan aan kinderen, tieners en volwassenen. Daarnaast kunnen professionele terecht bij Cirqueon voor residentie en trainingen. 

Voor CirkOOH! CirkAAH! heeft deze circusschool een groep enthousiaste jongelingen opgetrommeld met een passie voor jongleren en acrobatie. Ze kijken ernaar uit om al internationale circusvolk te ontmoeten. Mis de kans om hen op het podium te zien niet. 

 

 

België – Spin Offs productiegroepen

Een aantal jongeren van de productiegroepen brengen acts die ze doorheen dit jaar onder begeleiding van Cirkus in Beweging lesgevers in elkaar hebben gestoken. Laat je bekoren door een aantal solo acts en iets grotere groepsacts van jongeren uit onze productiegroepen, Paraplu, Carrousel en Movolt.