CIRCUSSCHOOL

Begeleider in de Circuskunsten (BIC)

 

CircuscentrumJaarlijks organiseert het Circuscentrum de opleiding ‘Begeleider in de Circuskunsten’ in nauwe samenwerking met Cirkus in Beweging. 

Blijf je graag op de hoogte, ga naar de website van het Circuscentrum.


Ben je minimum 18 jaar en actief met kinderen en jongeren: als jeugdwerker, sportleraar, opvoeder, bewegingstherapeut, in een circus- of ander vrijetijdsatelier…? Je wil zelf plezier beleven aan het leren, oefenen en spelen met circustechnieken… en bovendien wil je leren hoe je het circusvirus aan anderen kan doorgeven? Dan is deze opleiding: ‘BEGELEIDER IN DE CIRCUSKUNSTEN’ een echte must !

acro bic

leerstijlen bic

initiatie bic

piramide bic

Wat leer je?

Je leert creatief omgaan met verschillende circusvaardigheden als: acrobatie, evenwicht, jongleren en circustheater,…

Wij reiken je een circusmethodiek aan. Daarmee leer je motorische, creatieve en sociale doelen voorop te stellen om een veilige en aangename werksfeer te creëren. En uiteraard ook om kinderen, jongeren en volwassenen te helpen bij het maken van een circusvoorstelling.

Met deze opleiding kan je vele richtingen uit. Je kan circussessies geven aan verschillende doelgroepen in het jeugdwerk, de buurtwerking, sportclubs, de circusscholen, in het kunstonderwijs… Als animator kan je projecten opzetten, zowel in de profit sector (teambuilding, randanimatie,…) als in de non-profit sector: het vormingswerk, culturele centra, etc.


Inschrijven

Mail je CV en motivatiebrief naar peter@circuscentrum.be of per post naar Circuscentrum – Dok Noord 4F 001, 9000 Gent. (je moet wel 18 jaar zijn voor deze opleiding)

Links

Vlaams Centrum voor Circuskunsten

 

Data & Locaties

Een 10-daagse in de zomervakantie (Leuven), voltijds les met één vrije rustdag: afwisselend begin juli of eind augustus.
Locatie: Cirkus in Beweging vzw, Ruelensvest 127, 3001 Heverlee (of daar toch in de buurt)

Vijf weekends gespreid over het schooljaar
Locatie: PC Dommelhof, Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt


Prijs

760 Euro (kan eventueel in 2 schijven betaald worden)
Inbegrepen: lesgeld + overnachtingen en maaltijden van de 5 weekends
Niet inbegrepen: overnachting en maaltijden van de 10-daagse


Organisatie

Circuscentrum (Gent) en het pedagogisch team van Cirkus in Beweging (Leuven)

 

Voor meer info, contacteer BIC@cirkusinbeweging.be