CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Parkour

Ook wel Free running genoemd. Klimmen, springen, salto’s en dit allemaal gecombineerd met de eigen creativiteit, dat is parkour. In deze lessen wordt er getraind op kracht, lenigheid en snelheid. Ook coördinatie en lichaamscontrole zijn zeer belangrijk. Je hoeft geen atleet te zijn, het draait vooral om motivatie! Wil je je eigen grenzen verleggen, dan is dit je kans!

We nemen een grote sprong voorwaarts met Parkour : er zijn nu  nog meer groepen voor alle leeftijden en alle niveau’s.

Ideaal is Parkour te combineren met een andere circustechniek of zelfs Circustheater!

parkour
parkour buiten
Parkour lesaanbod 2
parkour opwarming

Acro-parkour (1ste-6de leerjaar):
Via een combinatie van parkour, acro en gymnastiek gaan we werken aan de algemene fysieke ontwikkeling van de kinderen. Op een speelse manier leren kinderen hun lichaam kennen en beter gebruiken. Dit op aangepast niveau in functie van de deelnemers. De indeling gebeurt per leerjaar: er zijn drie groepen voor 1ste-3de leerjaar en drie groepen voor 4de-6de leerjaar. Uitzonderingen hierop worden vooraf besproken met de lesgevers en vermeld je bij het inschrijven in de opmerkingen.

Parkour voor beginners (vanaf 1ste secundair):
In de lessen voor beginners werken we aan de basis van parkour. Je leert klimmen en klauteren over obstakels maar ook hoe je salto’s moet maken en dit allemaal op een leuke, veilige en onderbouwde manier. Spelenderwijs werken we ook aan de algemene lichaamskracht- en conditie.

Parkour voor gevorderden (vanaf 2de secundair):
In de lessen voor gevorderden gaan we een stapje verder, we werken hier aan moeilijkere bewegingen en verschillende combinaties. Binnen onze beginners lessen zullen de trainers bepalen wanneer je klaar bent om over te gaan naar de gevorderden. Naast je technische vaardigheden, zal je motivatie hier ook een zeer grote rol spelen.

Parkour buiten:
Dit jaar verlaten we Hal 5 en trekken we de stad in om parkour in de open lucht te beoefenen. Deze les is enkel voor gevorderden (dit zullen de lesgevers beoordelen) en veiligheid en verantwoordelijkheid is er zeer belangrijk. Afhankelijk van het enthousiasme wordt misschien ook zondag nog een buiten-les opgestart!

Onze twee hoofdlesgevers zetten de toon:

Er worden veel verschillende termen gebruikt voor Parkour. Daarom lijsten we hier enkele alternatieve schrijfwijzen op om mensen die deze termen zoeken op onze website naar de juiste pagina te leiden:

parkour, parcour, parcours, free running, freerunning, parkoer, free runing