CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Parkour

Ook wel Free running genoemd. Klimmen, springen, salto’s en dit allemaal gecombineerd met de eigen creativiteit, dat is parkour. In deze lessen wordt er getraind op kracht, lenigheid en snelheid. Ook coördinatie en lichaamscontrole zijn zeer belangrijk. Je hoeft geen atleet te zijn, het draait vooral om motivatie! Wil je je eigen grenzen verleggen, dan is dit je kans!

Ideaal is Parkour te combineren met een andere circustechniek of zelfs Circustheater!


Ons parkourpark in Hal 5 ziet er echt geweldig uit, een top-referentie op wereldniveau!
Wist je dat onze eigen lesgevers dit helemaal zelf bedacht, uitgewerkt en gebouwd hebben?
O.l.v. Geert Meeusen en Nicolas Vanhole.
Zij zijn ook de mensen achter het nieuwe parkour brand SPRINGSTOF.
Op deze kersverse website lees je er meer over: https://www.springstofparkour.com/

Hal 5 en lesgeven zit wel nog steeds volledig onder Cirkus in Beweging, maar nu is er dus een naam waaraan we ook hun video’s, ontwerpen, stuntwerk en dergelijke kunnen linken. 

parkour
parkour buiten
Parkour lesaanbod 2
parkour opwarming

Acro-parkour (1ste-6de leerjaar):
Via een combinatie van parkour, acro en gymnastiek gaan we werken aan de algemene fysieke ontwikkeling van de kinderen. Op een speelse manier leren kinderen hun lichaam kennen en beter gebruiken. Dit op aangepast niveau in functie van de deelnemers. De indeling gebeurt per leerjaar: er zijn drie groepen voor 1ste-3de leerjaar en drie groepen voor 4de-6de leerjaar. Uitzonderingen hierop worden vooraf besproken met de lesgevers en vermeld je bij het inschrijven in de opmerkingen.

Parkour specialisatie 12+ (maandag, nr 9): 
Minstens 1 jaar parkour-ervaring bij CiB.
Dit is een gevorderde les waarin we in periodes werken. Elke periode werkt intensief op een bepaald thema. 
Bijvoorbeeld: 

  • Periode 1: flips
  • Periode 2: swings
  • Periode 3: precisions

In elke periode wordt gewerkt op een select aantal technieken. We gaan ons op technisch vlak verdiepen in deze technieken.
We suggereren dat dit een aanvullende les is op de andere les parkour. Je kan deze dus best in combinatie doen met een andere les. 

Niveau 2 kids (= tot 12 jaar, vrijdag, nr 52):
Minstens 2 jaar parkour ervaring bij CiB. 
Dit is een gevorderde les voor kinderen onder de 12 jaar die al wat meer ervaring hebben met parkour.
Binnen deze les willen we nog iets meer uitdaging brengen op technisch vlak. 
Indien je twijfels hebt hierover, kan je altijd aftoetsen bij de lesgevers. 

Parkour niv 1 (= voor beginners) (vanaf 1ste secundair):
In de lessen voor beginners werken we aan de basis van parkour. Je leert klimmen en klauteren over obstakels maar ook hoe je salto’s moet maken en dit allemaal op een leuke, veilige en onderbouwde manier. Spelenderwijs werken we ook aan de algemene lichaamskracht- en conditie.

Parkour niv 2 (= voor gevorderden) (vanaf 2de secundair):
In de lessen voor gevorderden gaan we een stapje verder, we werken hier aan moeilijkere bewegingen en verschillende combinaties.
De trainers bepalen wanneer je klaar bent om over te gaan naar de gevorderden. Je inschrijving wordt dus pas bevestigd na aftoetsing door secretariaat met de lesgevers.
Naast je technische vaardigheden, zal je motivatie hier ook een zeer grote rol spelen.

Parkour niv 3 (= 16+):
In deze lessen zitten de zeer ervaren parkour boys & girls, die ook willen leren hoe je zelf parkourles geeft.  

Parkour buiten:
We verlaten Hal 5 en gaan op verkenning in Leuven, Heverlee en Kessel-lo. We beoefenen parkour waar het eerst vorm gekregen heeft: op straat.
Dit onder begeleiding van Daan Dewinter en Arthur Van Gerven.
Deze les is enkel voor gevorderden (dit zullen de lesgevers beoordelen) en veiligheid en verantwoordelijkheid is er zeer belangrijk.  

Fase 1 is bedoeld voor wie nog geen ervaring heeft met buiten trainen of onze buitenlessen van vorig jaar.
Tijdens deze fase werken we hoofdzakelijk rond een aantal basisvaardigheden en rond verschillende thema’s, gefocust op het uitbouwen van fysieke en technische capaciteiten (kracht, coördinatie, veilig vallen, specifieke techniek,…), evenals mentale capaciteiten (creativiteit, omgaan met angst, commitment,..) en de omringende filosofie van parkour.

Fase 2 is bedoeld voor diegenen die al een jaar buitenlessen bij ons hebben gevolgd, (evenals enkele uitzonderingen in samenspraak met de lesgevers) en bouwt voort op de capaciteiten die we ontwikkeld hebben tijdens de eerste fase.

Onze twee hoofdlesgevers zetten de toon:

Er worden veel verschillende termen gebruikt voor Parkour. Daarom lijsten we hier enkele alternatieve schrijfwijzen op om mensen die deze termen zoeken op onze website naar de juiste pagina te leiden:

parkour, parcour, parcours, free running, freerunning, parkoer, free runing