CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Muziek & Percussie

Circus en muziek zijn bij Cirkus in Beweging bijna onlosmakelijk verbonden. Naast de bekende percussiegroepen is er ook een circusorkest.

molotov 5
de madammen 5
Circusorkest
dynamo 2

Percussie

PERCUSSIE KIDS  Voor kinderen vanaf 9 jaar. We starten met een volledig nieuw groepje en een nieuwe dirigent (als we er op tijd één vinden).

De MADAMMEN from Ipanema gaan in eigen beheer verder, zodat ze kunnen blijven optreden.
Maar – wegens gebrek aan dirigent – gaat de wekelijkse les ‘Percussie Volwassenen’ in 2022-2023 niet door 🙁
Kandidaat-dirigenten mogen mailen naar info@cirkusinbeweging.be.

MOLOTOV voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. Deze groep is zowel muzikaal als qua energie in vorm. Nieuwe leden zijn welkom na overleg met de begeleiders. Muzikale basis, engagement en sterke communicatie zijn extra troeven. Wegens studies en werk van de jong volwassen leden zullen de repetities onregelmatig doorgaan.

BAGUETTE   Deze percussiegroep is de vijfkoppige spin-off van de oude groep DYNAMO. Strakke drums verrijkt met tropische percussie uit heel de wereld brengen een nieuwe en ongehoord dansbare sound. Deelname is gratis, na auditie bij Tom Permentier en de rest van de groep. Leeftijdscategorie: 25 à 30 jaar. Repetities doorgaans op vrijdagavond in de Zevensprong. 


Percussie Volwassenen 2021-2022 zag er zo uit:

 • Blok 1: 1 september – 12 oktober 2021: onder leiding van Tom Permentier om het Big Bang festival voor te bereiden. Idee van het percussietreffen op 16 oktober is enerzijds een namiddagprogramma waarin elke groep zijn eigen ding doet (ideale gelegenheid voor de Dernière van de Madammen gezien de optredens in mei weggevallen zijn), anderzijds een gezamenlijk spektakel. D.i. onder voorbehoud dat dit festival doorgaat natuurlijk.
 • Blok 2: 20 oktober – 27 oktober 2021: ofwel een feestje ter afsluiting van het hoofdstuk Madammen en een weekje eerder vakantie (want we beginnen ook vroeger dan de andere lessen) ofwel de mogelijkheid voor kandidaat-opvolgers om een proefrepetitie te houden.
 • Blok 3: Tussen Herfst- en Kerstvakantie: Taeko = Japanse drums, strak, energiek en sportief. Eens heel iets anders.
 • Blok 4: Tussen Kerst- en Krokusvakantie: Djembe met Bart Braeken = Afrikaanse percussie. Opzwepende ritmes, en wie weet zelfs gezangen, om ook de handen eens te laten werken.
 • Blok 5: Tussen Krokus- en Paasvakantie: een module met Jo Zanders, die zal vertrekken vanuit zijn eigen repertoire en zoekt naar originele invalshoeken, zoals techniek, improvisatie of loop-patronen.
 • Blok 6: Na Paasvakantie tot eind mei 2022: nu echt uit de startblokken met de opvolger van Tom

Hierbij de prijzen:

 • Blok 1: 7 lessen: €50,00
 • Blok 2: gratis
 • Blok 3: 7 lessen tussen herfst en kerst: €50,00
 • Blok 4: 6 lessen tussen kerst en krokus: €50,00
 • Blok 5: 5 lessen tussen krokus en pasen: €50,00
 • Blok 6: 6 lessen na pasen: €50
 • Inschrijving voor het hele jaar: €200 

 

CIRCUSORKEST “Cuberdon”

Cirkus in Beweging doet een oproep naar iedereen die een muziekinstrument kan spelen!

Ben je 10 jaar of ouder? Volg je 2 jaar muziekacademie of 3 jaar muziekatelier? Ben je vrij op vrijdag tussen 16u45 en 17u45? Dan is Cuberdon misschien wel iets voor jou!

Wat doet het circusorkest precies? Je leert er musiceren in groep, als een echt orkest, maar er is meer. Er wordt geëxperimenteerd met choreografie, circustechnieken en theater. Een orkest dat buiten de lijntjes kleurt dus. Maar ook één waar je veel vrienden en plezier kan maken.

Bovendien staan we een paar keer per jaar op de planken of op het plein. De ene keer stralen we als orkest, de andere keer begeleiden we circusartiesten van het huis of proberen we zelf de boel op stelten te zetten. Eén ding is zeker: Cuberdon heeft een neus voor creativiteit!

Noot aan de ouders: we proberen iedereen een kans te geven, maar moeten ook waken over de balans van het orkest (niet te veel van één instrument). Daarom vragen we volgende informatie door te geven: welk instrument speelt je kind? hoe lang al? Aan welke muziekschool?
In principe proberen we alle soorten instrumenten op te nemen in het orkest (blazers, strijkers, gitaren, accordeons, slagwerk), al spreekt het vanzelf dat niet alle instrumenten zich even gemakkelijk integreren (blokfluit, doedelzak, etc.). Ook daarin zullen we misschien keuzes moeten maken.

Percussie kids geeft een kleine demonstratie