CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Muziek & Percussie

Circus en muziek zijn bij Cirkus in Beweging bijna onlosmakelijk verbonden. Naast de bekende percussiegroepen is er ook een circusorkest.

molotov 5
de madammen 5
Circusorkest
dynamo 2

Percussie

SALOPETTE (= PERCUSSIE KIDS)  Voor kinderen vanaf 11 jaar. Deze groep werkt momenteel aan een set om binnenkort de straten mee op te fleuren!

MOLOTOV voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. Deze groep is zowel muzikaal als qua energie in vorm. Nieuwe leden zijn welkom na overleg met de begeleiders. Muzikale basis, engagement en sterke communicatie zijn extra troeven.

BAGUETTE   Deze percussiegroep is de vijfkoppige spin-off van de oude groep DYNAMO. Strakke drums verrijkt met tropische percussie uit heel de wereld brengen een nieuwe en ongehoord dansbare sound. Deelname is gratis, na auditie bij Tom Permentier en de rest van de groep. Leeftijdscategorie: 25 à 30 jaar. Repetities doorgaans op vrijdagavond in de Zevensprong. 

De MADAMMEN from Ipanema worden hervormd, met nieuwe dirigent, nieuwe naam, nieuwe kostuums, … dat moet allemaal nog blijken. Voorlopig gaat de groep ‘Percussie Volwassenen’ heten. Dirigent Tom Permentier neemt even wat afstand en tijdens dit overgangsjaar zullen verschillende mogelijke dirigenten en percussie-stijlen uit alle hoeken van de wereld de revue passeren. Hierbij ons aanbod:

 • 2 en 9 september: gloednieuwe Madammen krijgen de kans om onder leiding van Tom Permentier een basisinitiatie percussie te volgen. Telkens van 19u45 tot 21 uur in De Zevensprong, ingang Rijschoolstraat, volg het pad links van Sporthal de Rijschool. Meenemen: mondmasker, oordoppen en pantoffels. Graag een seintje of je er wel of niet bij kan zijn (via formulier, zie verder). Anciens zijn ook welkom, ter ondersteuning.
 • 16 september tot en met 28 oktober: cursus met Yvan Beltrem. Yvan is een multi-getalenteerd muzikant, gespecialiseerd in groepsbegeleiding, improvisatie en beweging. Al musicerend leert hij de groep kennen en het verloop van de cursus hangt wordt afgestemd op het karakter van de groep. Mogelijks vertrekt hij vanuit bestaand repertoire van de Madammen, wordt die muziek ontleed en gekneed tot nieuwe creaties.
 • 4 november (herfstvakantie): repetitie met Tom en Reemi Mistiaen, vermoedelijk gebaseerd op bestaand repertoire. Reemi is geïnteresseerd in de vacature van dirigent, maar heeft komend schooljaar geen tijd. Dit is dus een kennismaking, met eventueel oog op 2021-2022.
 • 18 november tot en met 16 december: Taiko, Japanse drums, strak, energiek en sportief. Eens heel iets anders.
 • 6 januari tot en met 10 februari: Jo Zanders, zal vertrekken vanuit zijn eigen repertoire en zoekt naar originele invalshoeken, zoals techniek, improvisatie of loop-patronen. Op 10 februari zit Jo misschien in het buitenland, en dan zou Tom in de plaats een workshop slagtechniek geven.
 • 24 februari tot en met 31 maart: Afrikaanse percussie met Bart Braeken. Opzwepende ritmes, en wie weet zelfs gezangen, om ook de handen eens te laten werken.
 • 21 april tot en met 19 mei: oud repertoire onder leiding van Tom, ter voorbereiding van 3 mogelijke optredens: stoet op 1 mei (socialisten), parade op 2 mei (jaartallen – optie) en 22 mei (reuzen – in samenwerking met CIRKL)
 • 26 mei: afscheidsdrink

Via dit formulier kan je aangeven welke blokken je wenst te volgen: https://forms.gle/BSDb4wj6keyRGm3a7
Annelies stuurt je dan een bevestiging met uitnodiging tot betaling.

Hierbij de prijzen:

 • 2 lessen voor de start: gratis
 • 7 lessen voor de herfstvakantie: €40,00
 • 1 of 2 lessen met Reemi: gratis
 • 5 lessen Taiko tussen herfst en kerst: €50,00
 • 6 lessen tussen kerst en krokus: €50
 • 6 lessen tussen krokus en pasen: €50
 • 5 lessen na pasen, met optredens: €50
 • Inschrijving voor het hele jaar: €200

Wat betreft de corona-maatregelen zullen de lessen zeker kunnen doorgaan, maar een mondmasker is wel nog verplicht. Breng het dus in elk geval mee. 

 

Circusorkest CUBERDON

Cirkus in Beweging doet een oproep naar iedereen die een muziekinstrument kan spelen!

Ben je 10 jaar of ouder? Volg je 2 jaar muziek-academie of 3 jaar muziekatelier? Ben je vrij op vrijdag tussen 16u30 en 17u30? Dan is Cuberdon misschien wel iets voor jou!

Wat doet het circusorkest precies? Je leert er musiceren in groep, als een echt orkest, maar er is meer. Er wordt geëxperimenteerd met choreografie, circustechnieken en theater. Een orkest dat buiten de lijntjes kleurt dus. Maar ook één waar je veel vrienden en plezier kan maken.

Noot aan de ouders: we proberen iedereen een kans te geven, maar moeten ook waken over de balans van het orkest (niet te veel van één instrument). Het is ook handig dat we veel informatie op voorhand krijgen: welke instrument(en) je kind speelt, hoe lang al en aan welke muziekschool. In principe proberen we alle soorten instrumenten op te nemen in het orkest (blazers, strijkers, gitaren, accordeons, slagwerk), al spreekt het vanzelf dat niet alle instrumenten zich even gemakkelijk integreren (blokfluit, doedelzak, etc.). Ook daarin zullen we misschien keuzes moeten maken. 

Percussie kids geeft een kleine demonstratie