CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Muziek & Percussie

Circus en muziek zijn bij Cirkus in Beweging bijna onlosmakelijk verbonden. Naast de bekende percussiegroepen is er ook een circusorkest.

molotov 5
de madammen 5
Circusorkest
dynamo 2

Percussie

MOLOTOV voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. Deze groep is zowel muzikaal als qua energie in vorm. Nieuwe leden zijn welkom na overleg met de begeleiders. Muzikale basis, engagement en sterke communicatie zijn extra troeven. Wegens studies en werk van de jong volwassen leden staat deze groep ‘on hold’. 

BAGUETTE   Deze percussiegroep is de vijfkoppige spin-off van de oude groep DYNAMO. Strakke drums verrijkt met tropische percussie uit heel de wereld brengen een nieuwe en ongehoord dansbare sound. Deelname is gratis, na auditie bij Tom Permentier en de rest van de groep. Leeftijdscategorie: 25 à 30 jaar. Repetities doorgaans op vrijdagavond in de Zevensprong. 

NIEUWE PERCUSSIEGROEP: 

Cirkus in Beweging is begin maart 2023 gestart met een nieuwe percussiegroep voor twintigers & jonge dertigers, met wekelijkse repetities op vrijdagavond. We werken aan een kwalitatieve, swingende set die al eind van de lente voor publiek kan gespeeld worden. Doelstelling is tien optredens per jaar. Wie al muziek in het lijf heeft, is zeker welkom, maar bruisen van enthousiasme in nog belangrijker!

In september 2023 komt er een doorstart van deze nieuwe percussiegroep. Nieuwe leden kunnen nog aansluiten! Motivatie, enthousiasme en engagement zijn belangrijker dan muzikale ervaring.

Twijfel je of percussie echt je ding is? Schrijf je gerust in, we verwachten je betaling pas na een keer of twee proberen (net zoals voor onze andere lessen).

 

CIRCUSORKEST “Cuberdon”

Cirkus in Beweging doet een oproep naar iedereen die een muziekinstrument kan spelen!

Ben je 10 jaar of ouder? Volg je 2 jaar muziekacademie of 3 jaar muziekatelier? Ben je vrij op vrijdag tussen 16u45 en 17u45? Dan is Cuberdon misschien wel iets voor jou!

Wat doet het circusorkest precies? Je leert er musiceren in groep, als een echt orkest, maar er is meer. Er wordt geëxperimenteerd met choreografie, circustechnieken en theater. Een orkest dat buiten de lijntjes kleurt dus. Maar ook één waar je veel vrienden en plezier kan maken.

Bovendien staan we een paar keer per jaar op de planken of op het plein. De ene keer stralen we als orkest, de andere keer begeleiden we circusartiesten van het huis of proberen we zelf de boel op stelten te zetten. Eén ding is zeker: Cuberdon heeft een neus voor creativiteit!

Noot aan de ouders: we proberen iedereen een kans te geven, maar moeten ook waken over de balans van het orkest (niet te veel van één instrument). Daarom vragen we volgende informatie door te geven: welk instrument speelt je kind? hoe lang al? Aan welke muziekschool?
In principe proberen we alle soorten instrumenten op te nemen in het orkest (blazers, strijkers, gitaren, accordeons, slagwerk), al spreekt het vanzelf dat niet alle instrumenten zich even gemakkelijk integreren (blokfluit, doedelzak, etc.). Ook daarin zullen we misschien keuzes moeten maken.

Percussie kids geeft een kleine demonstratie