CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Muziek & Percussie

Circus en muziek zijn bij Cirkus in Beweging bijna onlosmakelijk verbonden. Naast de bekende percussiegroepen is er sinds kort een circusorkest.

molotov 5
de madammen 5
Circusorkest
dynamo 2

Percussie

PERCUSSIE KIDS  Voor kinderen vanaf 10 jaar. Met andere instrumenten en met een andere dirigent dan de andere percussiegroepen. Zo krijgt elke groep zijn eigen sound.

MOLOTOV bestaat uit 20 jongeren tussen 16 en 19 jaar. Met een eigen concept met aangepaste kostuums en attributen zijn ze aardig op dreef.

De lessen percussie voor volwassenen blijven een groot succes. Hoe zotter hoe liever, een lust voor oog en oor. De MADAMMEN from Ipanema zijn intussen met 50. Hier en daar vallen ook enkele mannen te bespeuren.

Omdat er maar zelden iemand Molotov of De Madammen verlaat, kunnen er slechts met mondjesmaat nieuwe leden toegelaten worden, en dit naargelang er nood is aan een bepaald instrument. We contacteren eerst de mensen die al een tijd op de wachtlijst staan. Pas dan kunnen er eventueel nieuwe mensen bij …

Circusorkest

Cirkus in Beweging doet een oproep naar iedereen die een muziekinstrument kan spelen!

Ben je 10 jaar of ouder? Volg je 2 jaar muziek-academie of 3 jaar muziekatelier? Ben je vrij op vrijdag tussen 16u30 en 17u30? Dan is het circusorkest misschien wel iets voor jou!

Wat doet het circusorkest precies? Je leert er musiceren in groep, als een echt orkest, maar er is meer. Er wordt geëxperimenteerd met choreografie, circustechnieken en theater. Een orkest dat buiten de lijntjes kleurt dus. Maar ook één waar je veel vrienden en plezier kan maken.

Noot aan de ouders: we proberen iedereen een kans te geven, maar moeten ook waken over de balans van het orkest (niet te veel van één instrument). Het is ook handig dat we veel informatie op voorhand krijgen: welke instrument(en) je kind speelt, hoe lang al en aan welke muziekschool. In principe proberen we alle soorten instrumenten op te nemen in het orkest (blazers, strijkers, gitaren, accordeons, slagwerk), al spreekt het vanzelf dat niet alle instrumenten zich even gemakkelijk integreren (blokfluit, doedelzak, etc.). Ook daarin zullen we misschien keuzes moeten maken. Tot slot moeten we ook de mogelijkheden bekijken als er pianisten of drummers willen meespelen.

Percussie kids geeft een kleine demonstratie