CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Muziek & Percussie

Circus en muziek zijn bij Cirkus in Beweging bijna onlosmakelijk verbonden. Naast de bekende percussiegroepen is er ook een circusorkest.

molotov 5
de madammen 5
Circusorkest
dynamo 2

Percussie

SALOPETTE (= PERCUSSIE KIDS)  Voor kinderen vanaf 11 jaar. Deze groep werkt momenteel aan een set om binnenkort de straten mee op te fleuren!

MOLOTOV voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. Deze groep is zowel muzikaal als qua energie in vorm. Nieuwe leden zijn welkom na overleg met de begeleiders. Muzikale basis, engagement en sterke communicatie zijn extra troeven.

De lessen percussie voor volwassenen blijven een groot succes. De MADAMMEN from Ipanema worden dit jaar hervormd, met nieuwe dirigent, nieuwe naam, nieuwe kostuums, … dat moet allemaal nog blijken. Voorlopig gaat de groep ‘Percussie Volwassenen’ heten. En omdat het een overgangsjaar is, starten we voor de herfstvakantie met 7 lessen ‘iets anders’ (bvb Japanse Drum, djembe, …) afhankelijk van wie deze lessen zal geven. Spannend!

BAGUETTE   Deze percussiegroep is de vijfkoppige spin-off van de oude groep DYNAMO. Strakke drums verrijkt met tropische percussie uit heel de wereld brengen een nieuwe en ongehoord dansbare sound. Deelname is gratis, na auditie bij Tom Permentier en de rest van de groep. Leeftijdscategorie: 25 à 30 jaar. Repetities doorgaans op vrijdagavond in de Zevensprong. 

Circusorkest CUBERDON

Cirkus in Beweging doet een oproep naar iedereen die een muziekinstrument kan spelen!

Ben je 10 jaar of ouder? Volg je 2 jaar muziek-academie of 3 jaar muziekatelier? Ben je vrij op vrijdag tussen 16u30 en 17u30? Dan is Cuberdon misschien wel iets voor jou!

Wat doet het circusorkest precies? Je leert er musiceren in groep, als een echt orkest, maar er is meer. Er wordt geëxperimenteerd met choreografie, circustechnieken en theater. Een orkest dat buiten de lijntjes kleurt dus. Maar ook één waar je veel vrienden en plezier kan maken.

Noot aan de ouders: we proberen iedereen een kans te geven, maar moeten ook waken over de balans van het orkest (niet te veel van één instrument). Het is ook handig dat we veel informatie op voorhand krijgen: welke instrument(en) je kind speelt, hoe lang al en aan welke muziekschool. In principe proberen we alle soorten instrumenten op te nemen in het orkest (blazers, strijkers, gitaren, accordeons, slagwerk), al spreekt het vanzelf dat niet alle instrumenten zich even gemakkelijk integreren (blokfluit, doedelzak, etc.). Ook daarin zullen we misschien keuzes moeten maken. 

Percussie kids geeft een kleine demonstratie