CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Lessen met alle technieken
Multicircus, Circustraining & Circuszolders

(Vooraf: info over “Circusdromen Junior” vind je onder ‘Specifieke doelgroepen)

De laatste lessenreeks, die start op 20/04/2023 in Rotselaar, voor kleuters, vind je ook onder deze categorie. Scroll helemaal naar onder. 

In deze lessen komen veel verschillende circustechnieken aan bod. Doorheen het lesjaar maken deelnemers kennis met elke circustechniek uit de vier hoofddisciplines: jongleren, balanceren, acrobatie en circustheater. Er is ook veel ruimte voor spelletjes, vrij oefenen, van elkaar leren, creatief bezig zijn en toonmomentjes.

We raden deze lessen aan als eerste kennismaking met de circuswereld. Ze laten je proeven van de brede waaier van mogelijkheden en kunnen helpen met het vinden van een eigen interesse. Je kan echter ook je hele leven multi blijven doen en zo een all round circusartiest worden!

Iedereen kan zich inschrijven voor deze lessen, met of zonder circuservaring.

Multicircus (6-8 jaar):

Hier ontdekken we het circus al spelend.
Je maakt kennis met een mix uit alle circusdisciplines. Je mag creatief bewegen òp en mét ieder circusobject. En met fantasierijke opdrachten houden we het kind in iedere circusartiest wakker!
Verschillende technieken worden tijdens het jaar herhaald en uitgebreid. Het jaar erna leer je de moeilijkere varianten kennen. Af en toe proberen we ook al moeilijkere technieken zoals steltenlopen, eenwieler en doek.

Er zijn twee leeftijdsgroepen: 6-7 en 7-8 jaar. Je kunt als ouder dus bewust kiezen of je 7-jarig kind bij oudere of bij jongere kinderen het beste gedijt.

Circustraining (9+, 12+ en 18+):
In deze lessen ligt de focus op ook al moeilijkere trucs, zoals jongleren met drie voorwerpen, handstand en eenwieler. We tonen dat blijven trainen op iets, tot het écht beheersen van je techniek leidt. Er wordt ook geoefend op podium présence en optreedvaardigheden. Je krijgt meer tijd om te oefenen wat je echt zelf wil kunnen. En natuurlijk zijn experimenteren en spelen ook nooit ver zoek!

Circuszolders (6-12 jaar):
Hier gebeuren de gekste dingen! Iedere week opnieuw ligt er wel een nieuwe verrassing te wachten op onze circuszolder.
Alle circustechnieken komen in de loop van het jaar aan bod en worden op een heel speelse wijze aangeleerd.  Er is regelmatig een les opgebouwd rond een verhaal of een actueel thema.