jongleren

Aanbod lessen: jongleren

 

Jongleren

Voor iedereen die zijn fijne motoriek wil aanscherpen en zich wil wagen aan jongleren met balletjes, kegels, ringen, devilstick … In niveau 1 werk je vooral aan de basis met drie balletjes en proef je al eens van andere jongleertechnieken. In niveau 2 is het hard oefenen geblazen, proef je al eens van andere jongleertechnieken en scherp je je niveau verder aan, tot niveau 3, waar je zelfstandiger werkt, al eens een eigen creatie kan bedenken en zoekt naar een eigen stijl. Trick sharing is alom aanwezig. In alle niveaus zijn volwassenen welkom. Af en toe wordt er een gastdocent uitgenodigd.

Diabolo

Je leert de diabolo te sturen in de richting die jij wil, door middel van verschillende trucs. Deze les is de perfecte ontmoetingsplaats voor iedereen die besmet is geraakt met het diabolovirus. Deze cursus bestaat intussen al enkele jaren en intussen bieden we 3 niveaus aan. Je oefent in de les met je eigen diabolo.

Ook volwassenen zijn welkom!

Baton twirling

Baton twirling is een creatieve, atletische discipline. Het combineert een goede vaardigheid aan batonhandelingen met een grote flexibiliteit van het lichaam, dans en acrobatische bewegingen op muziek.

Twirling vindt haar oorsprong op de Samoa-eilanden en is ontwikkeld uit een vechtsport (de Samoerais) waarbij men ingewikkelde bewegingen maakte met stokken (batons). Via Noord-Amerika kwam deze discipline naar Europa, waar het in zeer vereenvoudigde vorm ingezet werd in parades. In die vorm werd het een volksgebruik dat bekend staat met de naam ‘Majoretten’.

Aanbod

 

Een korte demonstratie van jongleren niveau 1 & 2

Dat jongleren met zowat alles en alles tegelijk kan bewijzen onze jongleurs in dit filmpje