jongleren

Aanbod lessen: jongleren & diabolo

 

Jongleren & Diabolo

Hoe doen ze het toch, die balletjes en kegels in de lucht houden? Of die ongelooflijke serie trucs na elkaar met een diabolo? Geen geheim: véééél oefenen!

Tijdens de lessen jongleren en diabolo wordt nieuwe truken langzaam ontleed en opgebouwd. Het oog van de meester helpt je om je techniek te verfijnen en er is tijd voor spel en vrije training. Rest jou alleen nog om thuis verder te oefenen en de volgende week trots je vorderingen (of probleempjes) te delen.

We werken in twee leeftijdsgroepen.
Iedereen die zich wilt wagen aan jongleren en diabolo is welkom.
Idealiter heb je deze technieken al ingeoefend in bijv. de multicircuslessen en heb je zin in meer!!!

We besteden ook aandacht aan andere (devilstick, ringen, botsballen…) en minder gangbare jongleertechnieken (jojo, tennisballen, sigarendozen…). Alles kan, als het maar leuk is!

Af en toe wordt er een gastdocent uitgenodigd.

De Jongleerclub

Deze activiteit gaat ongeveer 1x per maand door op zondagvoormiddag (V5) – Klik op de kalender hieronder.

Het wordt de ontmoetingsplaats voor iedereen die wil (leren) jongleren. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd of ervaring. In de jongleerclub kun je komen oefenen in een ontspannen sfeer zonder verplichtingen.

Af en toe een jongleerspel, een challenge of een combat zorgt voor leven in de brouwerij.

We willen hier ook graag de techniek van het passeren met kegels (‘passing’) nieuw leven in blazen.
Jongleren oefen je gemakkelijk thuis, maar om te passeren heb je elkaar nodig! Je mag zelf experimenteren, maar er zullen ook patronen aangeleerd worden. Verzamel een aantal vrienden ,- of leer ze kennen in de club-, en kom maar af!
1 inschrijving per persoon, voor de 6 sessies.  

Inspiratie voor passingplezier vind je alvast hier:

 


Baton twirling

Baton twirling is een jongleerdiscipline waarmee je met een stok allerhande vingervlugge bewegingen doet. Het combineert een goede vaardigheid van deze batonhandelingen met bewegingen op muziek. Je oefent in groep je coördinatie en concentratie in een ontspannen sfeer. Gedurende het jaar treden we regelmatig op.

Twirling vindt haar oorsprong op de Samoa-eilanden en is ontwikkeld uit een vechtsport (de Samoerais) waarbij men ingewikkelde bewegingen maakte met stokken (batons). Via Noord-Amerika kwam deze discipline naar Europa, waar het in zeer vereenvoudigde vorm ingezet werd in parades. In die vorm werd het een volksgebruik dat bekend staat met de naam ‘Majoretten’.

Aanbod

 

Een korte demonstratie van jongleren niveau 1 & 2

Dat jongleren met zowat alles en alles tegelijk kan bewijzen onze jongleurs in dit filmpje