circustheater

Aanbod lessen: circustheater

Circus is tonen! Daarom bieden we als circusschool ook circustheater aan voor kinderen en volwassenen vanaf 9 jaar. Met en zonder circustechnieken bruisen deze lessen van de creativiteit. Er worden verhalen verteld, aan elkaar getoond, uitgeprobeerd, gespeeld, gebouwd, gemusiceerd, …

– In de les voor 8 tot 12-jarigen spelen we met en voor elkaar.

– Bij 12+ leren we de regels van het spel nog beter kennen door veel te spelen. Je leert je lichaam als circusinstrument ontdekken en leert hoe ermee te spelen. We laten we zo zoveel mogelijk aspecten van theater aan bod komen: bewegingstheater, improvisatie, creatie-methoden, clownerie … Deze les is een must voor leden van productiegroepen, artiesten in spe en alle anderen die zin hebben om samen te spelen, creëren en experimenteren. We nodigen ook gastdocenten uit om hun ervaring en expertise te komen delen.

NIEUW!!

Bij wijze van proevertje gooien we de lessen Circustheater open voor nieuwe deelnemers 12+. Je kan inschrijven voor een 5-lessenreeks, die start op woensdag 12 januari 2022. We werken met het thema “Maskers”.
“Achter het masker kijken… Wanneer we masker zeggen, dan denken aan vermommen, verbergen en carnaval. Niets is minder waar! Een masker toont ons wie echt zijn: eerlijk, grappig en soms beklemmend. Een masker laat iets, dat verborgen is in onszelf, groeien en geeft ons moed om het te bevrijden. En het te tonen. Maskerspel is magisch.”

Interesse? Op de pagina over ons ‘Artistiek aanbod’ vind je nog meer inspiratie! 

Circustheater niveau 1 vertelt een verhaal…

Circustheater niveau 2 daagt zichzelf uit met een monoloog