CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Acrobatie

▶ Acro balanceren
▶ Lucht- & grondacro
▶ Luchtacro
▶ Dynamische acro (incl Bascule & trampoline)
▶ AcroYoga en Icarian Games
▶ Inschrijven

(klik om te springen naar de subcategorie)

Acrobatie
Multi lesaanbod 3
netwerk button
luchtacro

 
Fysieke Training

De fysieke training is voor iedereen die maar geen genoeg krijgt van beweging en trainen. Deze les focust op kracht, lenigheid, uithouding, en mobiliteit. Het belangrijkste instrument van een circusartiest is hun lijf, en dat moet onderhouden worden. Niets leuker dan samen zweten! Elke week doen we een full body work out en focussen we daarnaast telkens op een ander aspect van circustraining: schouderstabiliteit voor luchtacro, blessurepreventie bij parkour, vormspanning, etc… Deelnemers van elk niveau zijn welkom!

Acro balanceren 2023-2024

Acro balanceren Groot en Klein (6+, 12+ en 18+) 
Deze les is een fusie van ‘acro balanceren niveau 1 voor 9+’ en ‘acro balanceren families’.
Met deze les willen we enerzijds een acrobatisch vervolg aanbieden op de lessen Circomotoriek. 
Anderzijds kan je als 9+er er ook aansluiten met basiskennis uit de multi-circusles of lucht- en grondacrobatie! Of heb je misschien al ergens anders geturnd?
Eigenlijk is iedereen vanaf 6 jaar, ook zonder voorkennis, hier welkom!
De les wordt opgebouwd zoals alle lessen Acro balanceren. We werken op eenvoudige balanceeroefeningen per twee of drie en we oefenen ook grotere piramides. Een goeie opwarming en aandacht voor lenigheid en kracht maken steevast deel uit van deze les.
In deze les schrijf je in per deelnemende persoon (en niet per duo zoals bij Circomotoriek).

Acro balanceren, volwassenen niveau 1 is verhuisd naar dinsdag
Ook voor volwassenen die zin hebben om acro balanceren te ontdekken is er een les. Geen ervaring vereist, maar je mag wel rekenen op een stevige training in een ontspannen sfeer. Je hebt geen vaste partner nodig. We wagen ons aan piramides, maar even goed aan technieken uit duo- en triowerk. 

Acro balanceren niveau 2 
Jongeren en volwassenen uit niveau 1 kunnen naar deze les doorstromen. Je hebt geen vaste partner nodig. Word je als tiener ‘te groot’ om vlieger te zijn in niveau 1, dan kan dat hier misschien opnieuw, nu met een volwassene als onderpartner.
We oefenen op eenvoudige balanceeroefeningen per twee, maar wagen ons in groep ook aan hoge, smalle, scheve en reuzengrote piramides! Na verloop van tijd wordt de techniek belangrijker en proberen we moeilijkere ‘stapelvormen’. Een goeie opwarming en aandacht voor lenigheid en kracht horen daar ook bij.

Acro balanceren niveau 3 
Enkel voor mensen die werken met (een) vaste partner(s) en met minstens één jaar acrobatie-ervaring. De lesgevers van niveau 2 sturen je door naar niveau 3.
Hier kan meer op maat van de duo’s worden gewerkt en met de longe. 

 

▲ Terug naar boven

Lucht- en grondacro 

Dé ideale les voor elk kind dat graag beweegt! En hier plant je de zaadjes voor je hele verdere acrobatietraject!
Je oefent de basisoefeningen in de Dynamische acrobatie zoals kopstand, handstand, rad en trampoline. Je verkent de basis van Acro balanceren: je leert te vertrouwen op een partner en bouwt al enkele piramides.  Aan de trapeze en het doek leer je al enkele trucjes, maar je leert je vooral op je gemak te voelen in de lucht. Creatief bewegen, actjes maken en tonen, maken deel uit van het circusplezier!

Deze les wordt ingericht voor kinderen van 2de en 3de leerjaar en voor kinderen van 4de en 5de leerjaar.

Na één tot maximum drie jaar verwachten we van de kinderen dat ze overgaan naar de lessen Dynamische acro, Luchtacro, Chinese mast en/of Acro balanceren. De lesgever kan je hierbij adviseren. Lessen combineren om àlles te blijven oefenen kan ook natuurlijk!

 

▲ Terug naar boven

Luchtacro

Luchtacro 10+, 12+ en 14+

De cursussen Luchtacro voor tieners zijn doorgaans niet opgedeeld in niveaus, wel per leeftijd. Eerst verdiepen we ons in trapeze en leren we je op creatieve en speelse manier een aantal basisfiguren aan. Dan experimenteren we met wat er allemaal mogelijk is in de lucht. We werken voornamelijk verder op de trapezes, maar pakken ook het doek aan en werken verder aan kracht en lenigheid. Tenslotte kies je zelf of je je wil specialiseren in trapeze of doek en oefen je meer zelfstandig. We werken ook aan creaties en aan het ontwikkelen van een eigen stijl.

Luchtacro 12+ en 14+ beginners

Begin je, nu je op de middelbare school zit, ook graag aan een nieuwe hobby? Dan heten we je van harte welkom in deze groep!
We verkennen de mogelijkheden van trapeze, doek, touw en mast. Na maximum 2 jaar kan je aansluiten bij de luchtacrobatiegroep van jouw leeftijd.
We trainen om sterker en leniger te worden, door zoveel mogelijk op de toestellen te klimmen en te experimenteren. Je leert hier de basisfiguren, maar al snel verhogen we de uitdaging en krijg je moeilijkere trucen te zien. Je maakt je eerste eigen luchtacro-nummer. Na iedere les keer je tevreden, moe en trots op jezelf naar huis terug!

Luchtacro 16+ dinsdag (beginners en half-gevorderden)

In deze les krijgen beginnende en half-gevorderde luchtacrobaten een stevige basis mee. Je kiest zelf of je focust op trapeze of doek. Doorheen het jaar gaan we zowel technisch als creatief aan de slag in de lucht. Omdat deze les werkt met een duidelijke opbouw is een 10-beurtenkaart hiervoor niet mogelijk.

Luchtacro 16+ gevorderden

Enkel voor luchtacrobaten die minstens (!) 2 jaar ervaring hebben en klaar zijn voor een nieuwe uitdaging. Je lesgever kan je hierbij adviseren.
In deze les werken we aan technisch meer uitdagende figuren en verfijnen we onze techniek. Kracht en lenigheid worden een evidente noodzaak. We werken rond creatie en ontwikkelen een eigen stijl.

Luchtacro 16+ donderdag (beginners en half-gevorderden)

Een les voor mensen die willen focussen op techniek. Je kiest zelf of je werkt op doek, trapeze, hoepel of touw. Je kan hier een 10-beurtenkaart gebruiken. 

Mast (8-14 jaar)

Mast is een circusdiscipline voor iedereen die graag klimt en ondersteboven hangt. Het vergt kracht, durf en techniek.
In deze les leer je alles wat nodig is om figuren in en rond de mast tot een goed einde te brengen.
Chinese mast valt onder de discipline luchtacro, maar sluit (fysiek) ook nauw aan bij grondacrobatie. Tijdens de opwarming wordt je vaardigheid van dynamische acrobatie dan ook regelmatig geoefend.

Mast en touw

Deze les staat open voor iedereen vanaf 15 jaar. We verzorgen een goede training op maat van jouw instapniveau. In een ontspannen sfeer maak je kennis met twee complementaire luchttoestellen (en twee getalenteerde artiest-lesgevers!).
Chinese mast valt onder de discipline luchtacro, maar sluit (fysiek) ook nauw aan bij grondacrobatie. Hier wordt veel met klemmen en duwen gewerkt.
Het touw vraagt dan weer veel trekkracht. Je leert er klimmen en zwieren in het touw, en kunstige figuren!

 

▲ Terug naar boven

Dynamische acro

Flikflakken leer je niet op één-twee-drie. Veel oefenen en geduldig opbouwen is noodzakelijk.
In deze les werken we dan ook stapsgewijs aan overslagen, salto’s en flikflakken. We doen dit met een variatie aan eenvoudige, leuke basisoefeningen, waaronder kopstand, handstand en nog vele andere acrobatische houdingen. Creatief bewegen en uitvinden van eigen combinaties krijgen hier ook een plaatsje!
We werken per leeftijdsgroep: 10+ en 13+

Bascule & trampoline

Een spectaculaire circusdiscipline voor durvers die graag door de lucht vliegen! Techniek, timing, samenwerking, evenwicht, kracht, spanning, creativiteit, zin voor verantwoordelijkheid, … Al deze elementen komen hier perfect samen om uitdagende “tricks” en combinaties op te leveren.

De lessen worden georganiseerd voor jongeren vanaf 13 jaar die al wat basisvaardigheden als koprol voor- en achterwaarts, radslag en handstand onder de knie hebben. Ervaring op de “bascule” is niet nodig; wij starten met het begin en bouwen dan verder op naar gelang de mogelijkheden van de deelnemers.

 

▲ Terug naar boven

Acro Yoga

AcroYoga is een speelse, bewuste en uitdagende activiteit, gebaseerd op elementen uit Acro balanceren en yoga. Het bevordert je fysieke en mentale capaciteiten, kracht, balans en het contact met elkaar. Je kan er grenzen mee verleggen, leert samenwerken, communiceren en vertrouwen.
Voor yogaliefhebbers kan AcroYoga een nieuwe vorm zijn om de yogafilosofie verder te beleven en ontwikkelen. Voor dansers is het interessant voor je evenwicht, spanning en bewustwording van waar je energie naartoe stroomt. Bovenal is het een leuk spel en een goede stretch!

Er is een les voor beginners (geen 10-beurtenkaart) en een les voor (half-)gevorderden (10-beurtenkaart mogelijk).

Icarian Games

The Icarian game is all about the fun (of making it possible) to fly and to be caught.
The technique of using tempos and soft amortizing movements demands a perfect timing, trust and strenght. It is not that simple, but it offers a lot of exciting possibilities!
Having a good body awareness, strong core and legs, and some former experience with basic partner (acroyoga) positions is a good start!
First we learn easy tricks to carry, to fly and to spot in a safe way. To see what may be next, you can have a look at these links: icarian games by our teachers and Cirque du Soleil

Bij Icarian Games wordt de vlieger in de lucht geduwd en terug op de voeten opgevangen. Deze techniek, die gebruik maakt van tempo’s en soepel opvangende bewegingen, vereist een perfecte timing, vertrouwen en kracht. Niet zo eenvoudig, maar heel leuk en uitdagend!
Een goed lichaamsbewustzijn, sterke buik-, rug- en beenspieren, en enige ervaring met partneracro (of acroyoga) posities zijn een goed begin!
We beginnen met eenvoudige trucs. We leren te dragen, te vliegen en te helpen, op een veilige manier. Benieuwd naar een mogelijk vervolg? Kijk dan eens op deze links:
Icarian games door onze lesgevers en door Cirque du Soleil.

 

▲ Terug naar boven