CIRCUSSCHOOL

Aanbod lessen: Acrobatie

▶ Acro balanceren
▶ Lucht & grondacro
▶ Luchtacro
▶ Dynamische acro (incl Bascule & trampoline)
▶ AcroYoga
▶ Inschrijven

(klik om te springen naar de subcategorie)

Acrobatie
Multi lesaanbod 3
netwerk button
luchtacro

Acro balanceren 2020-2021

Maandag:

Acro balanceren voor families (nr 12)
Met deze les willen we een acrobatisch vervolg aanbieden op de lessen Circomotoriek. Ouders komen met één of twee kinderen van 7+ (1 ouder per kind! 2 kinderen is dus ook 2 ouders in de les) , maar verder wordt de les opgebouwd zoals de ‘gewone’ les Acro Balanceren. We werken op eenvoudige balanceeroefeningen per twee of drie, maar wagen we ons ook aan grotere piramides. Een goeie opwarming en aandacht voor lenigheid en kracht maken steevast deel uit van deze les.
In deze les schrijf je in per deelnemende persoon (en niet per duo zoals bij Circomotoriek).

Acro balanceren, volwassenen niveau 1 (nr 13) (= voorheen Groepsacro 18+)
Ook voor volwassenen die zin hebben om acro balanceren te ontdekken is er een les. Geen ervaring vereist, maar je mag wel rekenen op een stevige training in een ontspannen sfeer. Je hebt geen vaste partner nodig. We wagen ons aan piramides, maar even goed aan technieken uit duo- en triowerk. 

Donderdag:

Acro balanceren niveau 1 (nr 47)
Hier is iedereen welkom vanaf 9 jaar.

We hebben een nieuw niveau toegevoegd om dat niveau 2 een te grote groep werd, met een zeer divers niveau.
Bovendien was de doorstroom van niveau 1 of groepsacro volwassenen naar niveau 2 moeilijk, omdat er een vaste partner gevraagd wordt.

Acro balanceren niveau 2 (nr 45)
Dit is een les zonder vaste partner waar jongeren uit niveau 1 en volwassenen uit groepsacro naar kunnen doorstromen. Voordeel hiervan is ook dat jongeren die ‘te groot’ worden om vlieger te zijn in niveau 1 dat hier mogelijks wel weer kunnen met volwassenen die doorstromen uit groepsacro.
We oefenen op eenvoudige balanceeroefeningen per twee, maar wagen we ons ook aan hoge, smalle, scheve en reuzengrote piramides! Na verloop van tijd wordt de techniek belangrijker en proberen we moeilijkere ‘stapelvormen’, zowel in piramides als in duo-acrobatie. Een goeie opwarming en aandacht voor lenigheid en kracht horen daar ook bij.

Acro balanceren niveau 3 (nr 46)
Enkel voor mensen die werken met (een) vaste partner(s) en met minstens één jaar acrobatie-ervaring.
Hier kan meer op maat van de duo’s worden gewerkt en met de longe. 

 

▲ Terug naar boven

Lucht- en grondacro

Dé ideale les voor iedereen die graag beweegt! Er wordt een combinatie van verschillende acrobatievormen aangeboden. Je werkt rond basisoefeningen in de grondacrobatie zoals kopstand, handstand, rad en trampoline. Je leert de basis van de partneracrobatie en bouwt enkele piramides. Je leert je op je gemak voelen in de lucht en aan de trapeze werk je aan enkele basisoefeningen. In deze les wordt speels aan kracht en lenigheid gewerkt.

Deze les wordt ingericht voor kinderen van 2de en 3de leerjaar en voor kinderen van 4de en 5de leerjaar.

Na één tot maximum twee jaar verwachten we van de kinderen dat ze overgaan naar de lessen dynamische acrobatie en/of luchtacrobatie. Ook is er de mogelijkheid om verder te gaan in acrobatie balanceren.

 

▲ Terug naar boven

Luchtacro

De cursussen luchtacro zijn niet opgedeeld in niveaus, wel per leeftijd : 10+, 12+, 14+ en 16+. Eerst verdiepen we ons in trapeze en leren we je op creatieve en speelse manier een aantal basisfiguren aan. Dan experimenteren we met wat er allemaal mogelijk is in de lucht. We werken voornamelijk verder op de trapezes maar pakken ook het doek aan en werken verder aan kracht en lenigheid. Tenslotte kies je zelf of je je wil specialiseren in trapeze of doek en oefen je meer zelfstandig. We werken ook aan creaties en aan het ontwikkelen van een eigen stijl. Chinese mast valt ook onder de discipline Luchtacro.

 

▲ Terug naar boven

Dynamische acro

Flikflakken leer je niet op één-twee-drie. In deze les werken we langzaam maar zeker naar overslagen, salto’s en flikflakken toe met een variatie aan eenvoudige basisoefeningen. Ook aan kopstanden en handstanden en andere acrobatische houdingen en bewegingen wordt gesleuteld.

We werken per leeftijdsgroep : niveau 1 (vanaf 10 jaar), niveau 2 (vanaf 13 jaar – tot volwassen).

Bascule & trampoline (NIEUW)

Een spectaculaire circusdiscipline voor durvers die graag door de lucht vliegen! Techniek, timing, samenwerking, evenwicht, kracht, spanning, creativiteit, zin voor verantwoordelijkheid, … Al deze elementen komen hier perfect samen om uitdagende “tricks” en combinaties op te leveren.

De lessen worden georganiseerd voor jongeren vanaf 13 jaar die al wat basisvaardigheden als koprolletjes voor- en achterwaarts, radslag en handstand onder de knie hebben. Ervaring op de “bascule” is niet nodig, wij starten met het begin en bouwen dan verder op naar gelang de mogelijkheden van de deelnemers.

 

▲ Terug naar boven

Acro Yoga

AcroYoga is een speelse en uitdagende activiteit, gebaseerd op elementen zoals Yoga, partner acrobatiek, martial arts, dans en healing. Het bevordert je fysieke en mentale capaciteiten, kracht, balans en het contact met elkaar.

AcroYoga is een speelse, maar bewuste activiteit, waarbij je het ‘kind-zijn’ weer kan ervaren, je grenzen kan verleggen, leert samenwerken, communiceren en vertrouwen.

Voor yogaliefhebbers kan AcroYoga een nieuwe vorm zijn om de yogafilosofie verder te beleven en ontwikkelen. Voor dansers is het interessant voor je evenwicht, spanning en bewustwording van waar je energie naartoe stroomt. Bovenal is het een leuk spel en een goede stretch!

NIEUW voor 2019-2020: op maandagavond organiseren we een AcroYoga vrije training!

 

▲ Terug naar boven

Het aanbod voor 2019-2020