Wanneer:
23 april 2020 @ 00:00 – 30 september 2020 @ 00:15
2020-04-23T00:00:00+02:00
2020-09-30T00:15:00+02:00

Het corona-virus is bijna even besmettelijk als het circusvirus, maar de gevolgen zijn voor sommige mensen helaas veel erger dan die van het circusvirus. Van een stevige besmetting met het circusvirus genezen de meeste mensen dan weer nooit. 


Prognose vanaf september 2020

Ons lesjaar start op 14/09. Tegen dan zijn de scholen al 2 weken bezig en kunnen we dus inspelen op hoe het daar gaat.
Wij gaan ervan uit dat de lessen voor kleuters en lagere schoolkinderen sowieso gaan kunnen doorgaan, desnoods in kleinere groepen, door de kinderen bvb maar om de 2 weken te laten komen.

We volgen dit uiteraard goed op en zullen zo snel mogelijk communiceren over wijzigingen.
Als er geen lessen kunnen doorgaan, moet er uiteraard niets betaald worden. Of we geven een korting wanneer je minder lessen dan gepland zal kunnen volgen.
Sowieso moet je bij ons pas betalen tegen 30/09.

I.v.m. de verbouwingen op de Ruelensvest (kapelzaal):

De werken gingen in september starten, maar dat is uitgesteld naar januari 2021. Wel gaan we van bij de start van ons lesjaar de alternatieve locaties gebruiken, zoals vermeld op het lesrooster. 
Er was dus al voorzien dat we naar nieuwe en meer locaties gingen, met (meestal) kleinere groepen. Gezien de omstandigheden komt dat goed uit.
Alleen de lessen luchtacro en lucht- en grondacro zullen tot aan de kerstvakantie wel nog in de kapelzaal doorgaan i.p.v. in de Predikherenkerk.

Dit uitstel van de werken heeft als bijkomend voordeel dat we de kapelzaal nu als ‘reserve’ hebben tot aan de kerstvakantie. Zo kunnen we indien nodig een aantal groepen ontdubbelen, door bepaalde lessen op 2 locaties gelijktijdig te laten doorgaan.

Ontsmetten en handen wassen zal nog een hele tijd deel uitmaken van onze dagelijkse routine.
Enkel als het echt niet anders kan, kunnen we opnieuw overgaan tot online lessen, buiten-lessen of we kunnen we de deelnemers vragen om slechts om de twee weken te komen (groepen ontdubbelen). We hopen uiteraard dat dit niet nodig zal zijn. 


Inhaallesen in juni & vrije trainingen in juli
31 mei was normaal gezien onze laatste lesdag en na uitgebreid overleg hebben we dit zo gehouden. Enkel voor de groepen die nog niets hebben kunnen doen de afgelopen maanden kwamen er inhaallessen. Ook enkele vrije trainingen gingen door vanaf juni.    

Concreet gaat het om:

 • – Acro balanceren families, Groepsacro 18+ en AcroYoga (cursus nrs 2, 4, 46 en 47): maandag 8 juni 18u-19u30 in de Binnentuin op de Ruelensvest, o.l.v. Michaël Maley
 • Vrije training Parkour, binnen in Hal 5, vanaf 5 juli, op zondag van 14u tot 17u, voor leden en niet-leden. €5,00 inkom.  Vrije training = onder toezicht van ervaren lesgevers, maar er wordt geen les gegeven.
 • – Luchtacro: voor ervaren luchtacrobaten vanaf 18 jaar
  •      – in de kapelzaal: vrije training mogelijk vanaf 13 juli, met minstens 2 personen
  •      – in Hal 5: vrije training mogelijk, met minstens 2 personen
  •      Tijdstip minstens 1 week vooraf aan te vragen bij info@cirkusinbeweging.be
 • – Vrije training Jongleren, o.l.v. Wout Vanroose: op woensdag 3, 10, 17, 24 juni 17u30-19u in het Paul van Ostaijenpark – iedereen brengt zijn eigen jongleermateriaal mee.
 • – Les Nicolettes = Majoretten, twirling, vervanglessen, o.l.v. Nicole Claes, op 8, 15, 22, 29 juni, 6 en 13 juli, 19u45-21u15, parking JBC.
 • – Percussie & muziek (De Madammen, Molotov, Salopette, Baguette en Cuberdon) = vervanglessen
  •      – De Madammen: woe 10, 17 en 24/06 van 19u30 tot 21u in de Zevensprong – max 20 personen per keer. Inschrijven via www.mysportsplanner.com 
 • – Acro Balanceren niv 1 en 2 en voor Groepsacro 18+ (normaal op maandag): Handstand buiten = vervanglessen, door Hanna & Toon – van echte partneracrobatie is voorlopig nog geen sprake. Op donderdag 4, 11, 18 en 25 juni, buiten aan Hal 5 (verzamelen aan achterkant van de Bewegingshal; uitgang Diestsesteenweg).
  • Niv 1: 18u-19u – Meebrengen: water, sportschoenen voor buiten
  • Niv 2: 19u-20u30 – Meebrengen: water, sportschoenen voor buiten, yoga matje wie dit heeft, handstand tools wie dat heeft en wil gebruiken (cannes, blokjes)

Ons circusjaar is wel heel stevig door elkaar gegooid. Hierbij een overzicht.

– Vrijwel onmiddellijk zijn we gestart met Cirkus Corona, in verschillende disciplines, met dagelijkse uitdagingen & instructiefilmpjes. Onze lesgevers hebben zich volop gesmeten!

– Onze 2 galavoorstellingen, de paas-vakantiestages & 2 FamilieCircusZondagen werden geschrapt. De mensen die dit wensten werden terugbetaald.

– Tijdens de paasvakanties experimenteerden we (gratis) met de eerste Online-paasstage

– Zowat alle aanvragen (tot augustus) voor verjaardagsfeestjes, workshops, schoolprojecten en animaties werden uitgesteld of (helaas) geannuleerd. 

– De Open Piste, CIRKL & de presentatiedagen werden geannuleerd.

– Ook onze internationale jeugdcircusuitwisseling CirkOOH! CirkAAH! werd geannuleerd. Als de 100 jongeren uit 6 Europese landen niet tot bij ons geraken, valt er niet veel uit te wisselen, nietwaar. Maar … CirkOOH! CirkAAH! zal (hopelijk) wel volgende zomer plaatsvinden. Hou begin augustus 2021 dus al maar vrij!

– Op 27/04 zijn we gestart met echte online circuslessen, ongeveer op de uren dat ze normaal doorgingen, wel gegroepeerd per discipline. Alle betrokkenen hebben hierover mails ontvangen, met een link naar de digitale chatroom. Het is anders – velen zijn alle online toestanden echt beu – maar we doen wat we kunnen. Velen beleven ook echt plezier aan deze oplossing. Gelukkig maar!

– Op 6 mei leek het doek definitief gevallen over het lesjaar 2019-2020. Alle locaties die wij huren van de stad Leuven blijven immers gesloten tot en met 7 juni. Dit zijn kapelzaal, Rijschool en turnzaal Heverlee. We zijn dan ook solidair en gaan ook geen les geven in Hal 5, Appeltuin of Zevensprong.   

– Van zodra het kon en mocht, en we dachten dat dat ten vroegste op 8 juni zou zijn, gingen we enkele inhaallessen doen, zeker voor groepen waar geen online aanbod mogelijk is (bvb percussie). Buiten mag het misschien sneller, al vanaf 18 mei??

– En ja hoor, op 18 mei konden we dan toch starten met buiten lessen! Wat een blij weerzien! Toch nog voor 2 weken een beetje normale lessen. Gelukkig was het zo’n mooi weer. 

Filmpje dat toont hoe wij omgaan met de nieuwe richtlijnen van afstand en ontsmetting.

– Vanaf 8 juni waren er weer enkele indoor lessen mogelijk – zie bovenaan ‘inhaallessen’.

– Omdat we ervan uitgaan dat onze lessen in september wel gewoon opnieuw starten, gaan ook de inschrijvingen gewoon door, sinds 26/04 kan je inschrijven voor 2020-2021.

– Het grote feest Bye Bye Broos zal alvast niet plaats vinden op 1 juni. Misschien wel eind september, want blijkbaar beginnen de verbouwingen pas in december. 

– Over de zomer-vakantiestages: Sinds 3 juni weten we dat onze stages mogen doorgaan, ook binnen! Mits een aantal bijzondere hygiëne- en afstandsmaatregelen. Er zijn nog heel wat plaatsen. Je kan je voor deze stages nog steeds inschrijven.

– Zoals je kan lezen doet Cirkus in Beweging al het mogelijke om haar leden alternatieve circuslessen aan te bieden. Hier is veel tijd en energie in gekropen en dus ook geld. Daarom hebben we ervoor gekozen om in principe geen terugbetalingen te doen van de wekelijkse lessen die niet zijn kunnen doorgaan. Mensen die hierdoor in de problemen komen, kunnen altijd persoonlijk reageren bij annelies@cirkusinbeweging.be. 10-beurtenkaarten blijven nog geldig totdat de beurten opgebruikt zijn.

I.v.m. de lessen 2020-2021: we verwachten dat de lessen in september normaal kunnen starten en we verwachten – zoals elk jaar – je betaling pas tegen 30/09. Maar, omdat we niet weten of er in het najaar niet nog steeds problemen gaan zijn met corona, vragen we je niet eerder te betalen dan 30/09. Moesten er tegen dan inderdaad nog problemen zijn, dan hebben we nog tijd om een alternatief uit te werken.