Wanneer:
23 april 2020 @ 00:00 – 31 mei 2020 @ 00:15
2020-04-23T00:00:00+02:00
2020-05-31T00:15:00+02:00

Het corona-virus is bijna even besmettelijk als het circusvirus, maar de gevolgen zijn voor sommige mensen helaas veel erger dan die van het circusvirus. Van een stevige besmetting met het circusvirus genezen de meeste mensen dan weer nooit. 

Alleszins, ons circusjaar is wel heel stevig door elkaar gegooid.

– Vrijwel onmiddellijk zijn we gestart met Circus Corona, in verschillende disciplines, met dagelijkse uitdagingen & instructiefilmpjes. Onze lesgevers hebben zich volop gesmeten!

– De paas-vakantiestages & 3 FamilieCircusZondagen werden geschrapt. De mensen die dit wensten werden terugbetaald.

– Tijdens de paasvakanties experimenteerden we (gratis) met de eerste Online-paasstage

– Zowat alle aanvragen (tot augustus) voor verjaardagsfeestjes, workshops, schoolprojecten en animaties werden uitgesteld of (helaas) geannuleerd. 

– De Open Piste, CIRKL & de presentatiedagen werden geannuleerd.

– Ook onze internationale jeugdcircusuitwisseling CirkOOH! CirkAAH! werd geannuleerd. Als de 100 jongeren uit 6 Europese landen niet tot bij ons geraken, valt er niet veel uit te wisselen, nietwaar. Maar … CirkOOH! CirkAAH! zal (hopelijk) wel volgende zomer plaatsvinden. Hou begin augustus 2021 dus al maar vrij!

– Op 6 mei is het doek definitief gevallen over het lesjaar 2019-2020. Alle locaties die wij huren van de stad Leuven blijven immers gesloten tot en met 7 juni. Dit zijn kapelzaal, Rijschool en turnzaal Heverlee. We zijn dan ook solidair en gaan ook geen les geven in Hal 5, Appeltuin of Zevensprong.  

– Op 27/04 zijn we gestart met echte online circuslessen, ongeveer op de uren dat ze normaal doorgingen, wel gegroepeerd per discipline. Alle betrokkenen hebben hierover mails ontvangen, met een link naar de digitale chatroom. Het is anders – velen zijn alle online toestanden echt beu – maar we doen wat we kunnen. Velen beleven ook echt plezier aan deze oplossing. Gelukkig maar!

– Van zodra het kan en mag, en dat zal ten vroegste op 8 juni zijn, gaan we enkele inhaallessen doen, zeker voor groepen waar geen online aanbod mogelijk is (bvb percussie). Buiten mag het misschien sneller, al vanaf 18 mei??

– Omdat we ervan uitgaan dat onze lessen in september wel gewoon opnieuw starten, gaan ook de inschrijvingen gewoon door, sinds 26/04 kan je inschrijven voor 2020-2021.

– Het grote feest Bye Bye Broos zal alvast niet plaats vinden op 1 juni. Misschien wel begin augustus, of in oktober, want blijkbaar beginnen de verbouwingen pas na de herfstvakantie. 

– Over de zomer-vakantiestages is er nog steeds geen nieuws. Als ze doorgaan, zullen we zeker een aantal bijzondere hygiëne- en afstandsmaatregelen moeten nemen. Maar in afwachting kan je  voor deze stages nog steeds inschrijven.

– Zoals je kan lezen doet Cirkus in Beweging al het mogelijke om haar leden alternatieve circuslessen aan te bieden. Hier is veel tijd en energie in gekropen en dus ook geld. Daarom hebben we ervoor gekozen om in principe geen terugbetalingen te doen van de lessen die niet zijn kunnen doorgaan. Mensen die hierdoor in de problemen komen, kunnen altijd persoonlijk reageren bij annelies@cirkusinbeweging.be. 10-beurtenkaarten blijven nog geldig totdat de beurten opgebruikt zijn.

I.v.m. de lessen 2020-2021: we verwachten dat de lessen in september normaal kunnen starten en we verwachten – zoals elk jaar – je betaling pas tegen 30/09. Maar, omdat we niet weten of er in het najaar niet nog steeds problemen gaan zijn met corona, vragen we je niet eerder te betalen dan 30/09. Moesten er tegen dan inderdaad nog problemen zijn, dan hebben we nog tijd om een alternatief uit te werken.