Educatieve workshop

Educatieve workshop

Tijdens een educatieve workshop wordt er met een vaste groep gewerkt, voor een op voorhand bepaalde tijd. Er kan gekozen worden om met één circustechniek aan de slag te gaan, tijdens de hele workshop. Of er  kan een combinatie van enkele technieken aangeboden worden  waarbij er gewerkt wordt met een doorschuifsysteem.

Deze workshop kan eenmalig georganiseerd worden, of als reeks.
Er kan gewerkt worden naar een voorstelling van de geleerde technieken voor familie, vrienden, andere leerlingen.

Hieronder een overzicht van de verschillende technieken die aan bod kunnen komen.

Heeft u beslist en wenst u een circus workshop aan te vragen?
Vul dan ons online aanvraagformulier zo volledig mogelijk in.

Technieken:

Multicircus

Bij multicircus combineren we allerlei circustechnieken: jongleerspullen, grote ballen en tonnen om op te lopen, diabolo’s, rola bola’s, eenwielers, …

Circomotoriek

Kleuters spelen samen met een ouder of ouder kind. We leggen circusparcourtjes af en doen samen leuke acrobatie-oefeningetjes.

Knutselcircus

Met zelf meegebracht ‘afval’ maken we samen kleurrijk circusmateriaal. Na een creatieve knutselsessie leven we ons uit met de nieuwe circusspullen.

Blokken kleuters

30 grote mousse blokken en matjes, meer hebben kleuters niet nodig om zich te amuseren. We bouwen en spelen samen tot we niet meer kunnen.

Parkour

Klimmen, springen, lopen, salto’s en dit allemaal gecombineerd met de eigen creativiteit. Op plinten of een stelling kan je op korte tijd al heel zotte dingen doen.

Percussie

Intense workshop rond ritme en percussie. Er worden een aantal basisritmes aangeleerd en aan het eind spelen jullie samen als een echte percussie band.

Goochelen

Onze goochelaar neemt je mee naar een magische wereld vol trucjes. Hij onthult een aantal van zijn grootste geheimen en leert je de kneepjes van het vak.

Evenwicht

Lopen op een strak gespannen koord, stappen op een loopbal, in balans blijven op een rola bola, rechtop blijven op je eenwieler, lopen op stelten…

Acrobatie

Acrobatie in een circusworkshop betekent samenwerken. We maken kleine en grote piramides en gaan zelf creatief aan de slag met eenvoudige basishoudingen.

Jongleren

Balletjes, kegels, sjaaltjes, appelsienen, meloenen, kettingzagen … Maar ook diabolo’s, lasso’s, flowersticks, Chinese bordjes, ...

Circustheater

Via basisoefeningen uit theater & clownerie, ontdekken we de clown. Een spannende workshop waarbij we alle regels aan onze laars lappen, voluit spelen en experimenteren.

Chinese mast

Een grote anti-slip zwarte mast om hoog in te klimmen, vanaf te tuimelen, te blijven hangen als een aapje, ... Iedereen is er bijzonder snel mee weg.


Een overzicht van alle workshops vind je hier.
Je kan naast workshops ook artiesten boeken. Alle info daarover vind je hier.

 

Voor meer info contacteer workshops[at]cirkusinbeweging.be